Dolar 32,3799
Euro 34,5727
Altın 2.383,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Çar 15°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Ramazan Ayında Oruç Fidyeleri ve Ödeme Yöntemleri

Ramazan ayında oruç tutanlar için oruç fidyeleri önemlidir. Oruç fidyelerinin ödenmesi için farklı yöntemler bulunmaktadır. Oruç fidyesi ödeme yöntemleri hakkında detaylı bilgi burada.

Ramazan Ayında Oruç Fidyeleri ve Ödeme Yöntemleri
13 Mart 2024 12:18

RAMAZAN AYINDA ORUÇ FİDYESİ NASIL ÖDENİR?

RAMAZAN AYINDA ORUÇ FİDYESİ NASIL ÖDENİR?

Oruç fidyesinin tutarı, fıtır sadakası kadardır. Bu fidyeler Ramazan’ın başlangıcında verilebileceği gibi Ramazan’ın içinde veya sonunda da verilebilir. Fidyelerin tamamı bir fakire topluca verilebileceği gibi ayrı ayrı fakirlere de verilebilir.

2024 YILI ORUÇ FİDYESİ NE KADAR?

2024 YILI ORUÇ FİDYESİ NE KADAR?

Oruç fidyesi, Ramazan fitresi kadardır. Bu sene Diyanet tarafından belirlenen Ramazan fitresi yani oruç fidyesi 130 TL’dir.

Ramazan Ayında Oruç Fidyeleri ve Ödeme Yöntemleri

ORUÇ FİDYESİ KİMLERE VERİLEBİLİR?

ORUÇ FİDYESİ KİMLERE VERİLEBİLİR?

Oruç fidyesi, tıpkı fıtır sadakasında olduğu gibi onları verecek kişinin bakmakla yükümlü olmadığı yoksul Müslümanlara verilir. Fıtır sadakası ve oruç fidyesini vermek durumunda olan kimsenin bunlardan doğrudan ya da dolaylı olarak yararlanmaması esastır. Zekât için de aynı kural geçerlidir. Bu sebeple bir kimse zekâtını, fıtır sadakasını ve fidyesini kendi usûl (üst soy) ve fürûna (alt soy) veremez. Usûl, bir kimsenin anası, babası, dede ve nineleri; fürû ise çocukları, torunları ve onların çocuklarıdır. Yine bir kimse hanımına zekât, fitre ve fidyesini veremeyeceği gibi hanımı da kocasına bunları veremez.

  • Bunların dışındaki kardeş, teyze, dayı, amca, hala ve onların çocukları, gelin, damat, kayınpeder ve kayınvalide gibi akrabalar zengin değillerse kendilerine zekât, fitre ve fidye verilebilir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.