Dolar 32,3371
Euro 35,1349
Altın 2.310,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Rabbimiz şifa versin

  Sinop’ta yaşayan Murat ve Elif Şentürk çifti, talasemi majör (Akdeniz Anemisi) olan çocukları Ayaz’ın tedavisi için yardım bekliyor. 2014 yılında

Rabbimiz şifa versin
Aslan Özdemir
20 Haziran 2016 13:50

Sinop’ta yaşayan Murat ve Elif Şentürk çifti, talasemi majör (Akdeniz Anemisi) olan çocukları Ayaz’ın tedavisi için yardım bekliyor.

Hayrettin Kaya

2014 yılında Samsun 19 Mayıs Hastanesinde talesemi majör tanısı konulan oğulları Ayaz’ın o günden buyana bu hastalıkla mücadele ettiğini belirten baba Murat Şentürk, hastalığın en zor süreçlerinden biri olan ilik nakli işleminin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildiğini ancak önlerinde uzun bir tedavi süreci olduğunu söyledi.

ÇOK ZOR DURUMDAYIZ!

Şentürk; “Oğlumuza 2014 yılında talasemi majör tanısı konuldu. Burada 6 ay boyunca tedavisi devam eden ve sürekli olarak kan nakli yapılan yavrumuzun tedavisinin devamı için ilik nakline ihtiyacımız vardı. Neyse ki yapılan tetkikler sonucunda benim iliğimin uygun olduğu anlaşıldı ve geçtiğimiz Mayıs ayında benden alınan ilik oğluma nakledildi. Şuanda yaklaşık 1 buçuk aydır Samsun’da yatıyor. İliğin tutmasını bekliyoruz. Tabi bu süreç sıkıntılı bir süreç. Buradaki evimi boşalttım. Çünkü oğlumuzun şu anki tedavi sürecinde tamamen kapalı ve steril bir ortamda sadece annesiyle birlikte yaşaması gerekiyor. Bu sebeple oğlum annesi ile birlikte Samsun’da kalıyor. En az 6 ay Samsun’da tedavi sürecimiz devam edecek. Eşim bu yüzden çalışamıyor. Bende sürekli Samsun’a gidip gelmek zorunda olduğum için bende çalışamıyorum. Devlet memuru olmadığımız için bu durum bizi sıkıntıya sokuyor. Bu zamana kadar oldukça maliyetli olan bu süreçte imkanlarımızı neredeyse tükettik. Aldığımız para ilaç masraflarına ve hastane masraflarına zor yetiyor. Bu sebeple, oğlumun tedavisini devam ettirebilmek için duyarlı vatandaşlarımızdan destek bekliyorum. Bu bir baba için inanın çok zor bir durum. Çocuğumun sağlığına kavuşup normal hayatına devam edeceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Ancak bir yerde maddi imkansızlıklardan dolayı elimiz kolumuz bağlanıyor” dedi.  Kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini söyleyen Murat Şentürk, duyarlı vatandaşların Yapı Kredi Bankası Sinop Şubesinde açılan 85400290 nolu hesaba bağışta bulunabileceklerini belirtti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.