Dolar 32,5118
Euro 34,9465
Altın 2.435,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

‘Pusula’nın Adaleti!

‘Pusula’nın Adaleti!
29 Haziran 2016 15:05

‘Pusula’nın Adaleti!

Dönemin Sinop Üniversitesi rektörü Recep Bircan ile ilgili olarak, gazetemizde yaklaşık 2 yıl önce yayınladığımız ve kendisine yönelttiğimiz sorular sonrasında Bircan’ın gazetemize açtığı dava sonuçlandı. Yargıtay tarafından görülen mahkeme, gazetemiz Sinop Pusulası’nın yaptığı haberin hukuka uygunluk unsurlarını taşıdığını belirterek davanın reddine karar verdi.

Sinop Üniversitesi’nde geçtiğimiz dönem rektörlük görevinde bulunan Recep Bircan hakkında gazetemizin 7 Nisan 2014 tarih ve 999 sayılı nüshasında ‘Recep Bircan Üniversitesi!’ başlığı ile yayınlanan haberimizde, Recep Bircan’ın fakültelere ve yüksekokullara yönetici atamayıp hepsini kendi uhdesinde tuttuğu iddialarını gündeme getirmiştik.

‘HABER HUKUKA UYGUNLUK TAŞIYOR’

Bu haberimizin ardından gazetemize dava açan Recep Bircan ile ilgili olarak, mahkeme gazetemiz adına beraat kararı verdi. Yargıtay İlamı şekliyle Sinop 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından gelen dava sonucu bildirgesinde yaptığımız haberin soru sorma niteliğinde ve hukuka uygunluk unsurlarını taşıdığı belirtilerek; “Dava konusu yazı incelendiğinde ‘Recep Bircan Üniversitesi! Başlığı ile yayınlandığı ve içeriğinde davacı rektör ve diğer davacılar hakkında soru ve görüşlerin yer aldığı görülmüştür. Davacılarla ilgili yapılan haberlerin, bu hali ile görünür gerçekliğe uygun olduğu, kamuoyu ilgisinin de bulunduğu, öz ile biçim dengesinin aşılmadığı, haberin bu hali ile hukuka uygunluk unsurlarını taşıdığı, davacıların konumu ve güncel olaylar dikkate alındığında yazının sert eleştiri ve soru sorma niteliğinde olduğu, yazı içerisinde hakaret içeren herhangi bir unsurun yer almadığı anlaşılmakta, davacıların davasının reddine karar verilerek davacıların davasının reddi” kararı verildi.

HABERLERİMİZİN ARKASINDAYIZ!

Sinop Pusulası gazetesi olarak, ilk olmayan bu gibi davalardan her zaman alnımızın akıyla çıktığımızı, devletin hangi kurumunda, hangi kademesinde olursa olsun her türlü usulsüzlüğün ortaya çıkarılması için her türlü belge ve bilgiler ışığında bu haberleri gündeme getireceğimizi bildiriyor, yaptığımız haberlerin gerçekliğe ve hukuka uygun olduğunu beraat ettiğimiz bunun gibi birçok davadan da kamuoyunun anlayabileceğini belirtiyoruz.

Haber: Sinop Pusulası

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.