Dolar 32,5994
Euro 34,8026
Altın 2.503,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

PSV Taraftarlarından Şok Hareket!

Mülteci sorunu Avrupa ülkeleri için çıkmaz olsa da futbol dünyasının konuya bu şekilde müdahil olması tepkiye yol açtı.

PSV Taraftarlarından Şok Hareket!
17 Mart 2016 14:23

UEFA Şampiyonlar liginde Real Madrid-PSV Eindhoven maçı öncesinde PSV’li taraftarlar içerisinden bir grup mültecilerin önüne para atarak alay etti.

Dünya gündemine oturan konu hakkında her kesimden tepki çığ gibi büyüdü. Tepkilere karşılıksız kalamayan UEFA olaya el koydu.

UEFA Şampiyonlar ligi son 16 rövanş karşılaşmasından önce yapılan çirkin davranışlara UEFA Disipli kurulu el koydu ve yetkililer mevcut kayıtları kullanarak olayla ilişkisi olan kişileri araştırmalıdır denildi. Hollanda Büyükelçiliğini de göreve çağıran yetkililer; bir kişi ya da grup insan onuruna ten rengi, ırk, din ve etnik köken dâhil olmak üzere hakaret etmiştir dedi.

Olay üzerine UEFA’nın devreye girmesi ile birlikte PSV kulübü de dahil oldu. Kulüp bu olaya karışan kişileri tespit ederek gerekli cezai yaptırımlar uygulamaya hazırlanıyor. İspanya’daki bazı sivil toplum kuruluşları ve insani örgütler de, yaşanan bu insanlık dışı olayla ilgili olarak İspanya hükümetinin de devreye girmesini ve UEFA’ya her türlü desteğin verilmesini talep ediyor.

Konuyla ilgili araştırmalar derinleştirirken, nasıl bir karar alınacağı da merak ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.