Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Yağmurlu
Sinop
23°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C

PROJE SİNOP’TA DA UYGULANACAK!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Bir Spor Yolu İle Sosyal Uyum Projesi’nin Sinop’ta da uygulanacağı öğrenildi.

PROJE SİNOP’TA DA UYGULANACAK!
17 Ocak 2024 20:12

Edinilen bilgiye göre, Muğla’nın Menteşe İlçesinde başlayan projede 16 haftalık süre boyunca hem sosyal uyum hem spor etkinlikleri düzenleniyor. Etkinliklerin ardından ise yaz kampı ve şehirlerarası ziyaret programları katılımcıları bekliyor. Duygularını tanımak, empati, farklılıklara saygı, kültürlerarası iletişim, ekolojik farkındalık gibi konularında atölye çalışmalarının yanı sıra kendi kültürünü ve farklı kültürleri tanımaya yönelik kültürel ve sanatsal etkinlikler de yapılıyor. Katılımcılar, basketbol ve oryantiring branşlarını öğrenirken farklılıklara saygı duyarak bir takım olma, takım içindeki farklı rollerin önemi gibi konuları deneyimlemenin keyfine varabiliyor.
Sinop’ta uzun yıllar Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yapan ve şuanda Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü olan Kazım Açıkbaş proje hakkında yaptığı açıklamada; “Projemiz bakanlığımız tarafından Ağrı, Aydın, Isparta, Muğla, Nevşehir, Rize, Sinop, Tunceli illerinde uygulanacak. Muğla proje için gerekli tüm hazırlıklarımızı yaptık. Çocuklarımızın 16 hafta boyunca kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle devam edecek. Eğitmenlerimiz gerekli eğitimleri aldılar koordinasyonlu bir biçimde süreci götüreceğiz. Ailelerimiz ile bir araya geldik onların yüzündeki heyecanı görmek bizleri çok mutlu etti. Emeği geçen personellerimize çok teşekkür ederim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.