Dolar 32,5910
Euro 34,8590
Altın 2.491,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Pil Düşmanı Sosyal Medya Uygulamaları

Hayatımızın her alanında kullandığımız akıllı telefonların en büyük sorunları şüphesiz çabuk tükenen sarjlardır.

Pil Düşmanı Sosyal Medya Uygulamaları
5 Mart 2016 15:48

Hayatımızın her alanında kullandığımız akıllı telefonların en büyük sorunları şüphesiz çabuk tükenen sarjlardır. Akıllı telefonlarda sarjı çabuk bitiren uygulamaların başında da sosyal medya uygulamaları yer almaktadır. Bu uygulamalar özellikle telefonu açar açmaz arka planda  aktif olmaktadır. Arka planda çalışan sosyal medya uygulamaları sadece sarj bitirmekle kalmıyor, batarya ömrünü de kısaltıyor.

Telefonu açtıktan sonra herhangi bir işlem yapılmasa dahi arka planda  çalışan konum belirler, sinyalleri kontrol eder, ping atar, bildirim gönderir ve bu yollarla sarjınızı tüketir. Bu uygulamaları listeleyecek olursak tahmin edileceği üzere başta Facebook, Instagram, Messenger gelmektedir. Pili çabuk tüketen uygulamalar listesinde sadece bunlar değil Spotify, BBM, Snapchat, CleanMaster, Facebook Pages Manager ve daha bir çoğu bulunmaktadır.

Siz uygulamadan çıkış yapmış olsanız dahi bu uygulamalar akıllı telefonunuzun arkaplanında çalışır ve sarjınızı tüketir. Peki tüm bu uygulamalar nasıl kapatabiliriz? Öncelikle telefonunuza bir uygulama yöneticisi yükleyebilirsiniz. Samsung harici cihazlarda görev yöneticisi penceresinden uygulamaları yana kaydırarak kapatabilirsiniz. İnternetinizi kapatmayı ihmal etmeyin. İnterneti kapattığınız an sosyal medya uygulamaları internet bağlantısı olmadığından görevlerini yerine getiremeyecektir.

Uygulamaları kapatmanın bir diğer yolu ise Ayarlar sekmesinden Uygulamalara girmek ve burada çalışan uygulamaları sonlandır yaparak kapatmaktır. Bu en iyi yoldur. Çünkü uygulamalar tamamen kapanacak ve hiçbir şekilde arka planda çalışamayacaktır. Telefon sarjınızın çabuk tükenmemesi için gereksiz uygulamaları, wifi, veri bağlantısı açmaktan kaçınınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.