Dolar 28,9079
Euro 31,2375
Altın 1.881,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
15°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 13°C
Cts 11°C
Paz 12°C

Palamut bu yıl kendini erken gösterdi

Balıkçılar, palamutun erken görülmesinin bol olacağı sinyalini verdiğini belirtti.

Palamut bu yıl kendini erken gösterdi
31 Temmuz 2016 16:04

Karadeniz’de bu günlerde küçük balıkçılar tarafından avlanan ‘çingene palamudu’ tezgahlardaki yerini alırken, balıkçılar işaretin bu sezon bol olacağı sinyalini verdiğini belirtti.

Trabzon’da yaklaşık 60 yıldır balıkçılıkla uğraşan Mustafa Ayata, bu yıl erken görünen palamutun geri dönüş yapması durumunda bol olacağını belirterek, işaretlerin bu yönde olduğunu söyledi.

Yaklaşık 10 yıldır palamutun en erken bu yıl göründüğünü ifade eden Ayata, “Şimdiki işaretler bu sezon palamudun bol olacağı yönünde. Ancak balığın geri dönüş yapması çok önemli. Bu sıralar küçük balıkçılar tarafından avlanan yaklaşık 150 gram ağırlığındaki çingene palamudunun 4 tanesini 10 TL’den satıyoruz. Geçen sezon palamutta umduğumuzu bulamamıştık ancak bu yıl umutlu olduğumuzu söyleyebilirim. Yağmurun da yağmasıyla erken büyüyecek olan balık hem vatandaşın hem de bizim yüzümüzü güldürecek” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.