Dolar 32,5835
Euro 35,0278
Altın 2.460,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Ortaokul ve liselerde ders seçme süreci başladı

Ayancık İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri (AYİMMDER) Başkanı Mustafa Şahin’in seçmeli dersler ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Ortaokul ve liselerde ders seçme süreci başladı
4 Şubat 2016 15:24

Ayancık İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri (AYİMMDER) Başkanı Mustafa Şahin’in seçmeli dersler ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

01 Şubat 2016 – Pazartesi 23:24. Ortaokul ve liselerde ders seçme süreci başladı

İlkokul 4. sınıfta okuyan öğrenciler ile ortaokulların 5, 6, 7 ve 8. sınıfları ve liselerin 9, 10 ve 11. sınıflarında okuyan öğrenciler, 2016–2017 eğitim ve öğretim yılında okuyacakları sınıflarda almak istedikleri seçmeli dersleri 19 Şubat 2016 tarihine kadar okul müdürlüklerine matbu veli dilekçesiyle başvurarak seçmek zorundalar.

Seçmeli derslerle, öğrencilerin akademik başarılarının yanında ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri amaçlanıyor. Bu nedenle seçmeli dersler, öğrencilerin ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda velisinin de rehberliğinde öğrenci tarafından belirleniyor.

Ders seçimlerinde, özellikle din, ahlak ve değerler alanındaki seçmeli dersler olan Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dinî Bilgiler derslerinin seçimi de büyük önem taşıyor.

İmam hatip ortaokullarında ve Anadolu imam hatip liselerinde zorunlu dersler arasında yer alan Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı, Temel Dinî Bilgiler ve Arapça derslerini diğer ortaokul ve liselerde öğrenim gören tüm istekli öğrencilerin seçerek okumasına imkân veren uygulama, öğrencilerin manevi ve ahlaki gelişimine büyük katkı sağladığı için öğrenciler ve velileri yakından ilgilendirmekredir.
Aynı zamanda Teog,ygs,LYS sınavlarında da bu derslerdende başarılı olabilmek için bu dersleri seçmek gerekiyor, Çünkü önemli sayıda sınavlarda bu derslerden soru çıkmaktadır.

ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT

Veliler ve öğrenciler, 19 Şubat 2016 tarihine kadar okul müdürlüklerine matbu veli dilekçesiyle başvurarak Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı, Temel Dinî Bilgiler ve Arapça derslerini 2016–2017 eğitim öğretim yılında seçmeli ders olarak okumak üzere seçebilecekler.

Milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerin yeni kuşaklara aktarılmasında temel araç olan söz konusu seçmeli derslerle ilgili olarak sınıf açılnası için on öğrencinin başvurusu, seçmeli dersin okutulması için yeterli oluyor.
İlgi, alaka ve duyarlılığız için teşekkür eder,
Rabbim den gayret ve çalışmalarımızı karşılıksız bırakmaması için dua ediyor, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.
Mustafa Şahin
AYİMMDER BAŞKANI

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.