Dolar 32,5680
Euro 34,9959
Altın 2.431,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Orhan Pamuk’tan Şok İzdivaç Açıklaması

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk son yıllarda sayısı giderek artan evlilik programları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Orhan Pamuk’tan Şok İzdivaç Açıklaması
11 Mart 2016 14:18

Türkiye’de hala görücü usulü evliliğin geçerli olduğunu fakat bunu kimsenin kabul etmediğini dile getiren Pamuk, ekranlarda da buna benzer bir durumun yaşandığını söyledi. İnsanların çok kısa bir süre içerisinde görüşerek evlilik yolunda ilerlemesini evlilik programları ile mümkün hale geldiğini belirten Pamuk, edebiyat alanında bu tür hikâyelerin anlatılmasına da pek çok kişinin karşı çıktığını dile getirdi.

İnsanlar görücü usulü evlenmek istese de bunu dile getirmekten rahatsız olduklarını söyleyen Pamuk, fakat bu durumun kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Televizyon pek izlememesine rağmen evlilik programlarına arada takıldığını da itiraf eden Pamuk, görücü usulü evliliklerin kabul görmesi programlara rağbetin de artmasını sağladığını iddia etti.

Orhan Pamuk Kimdir?

1952 yılında doğan yazar, Türk edebiyatının önemli isimlerinden birisidir. Nişantaşı’nda geçen gençliğinde, edebiyata ilgi duyarken, kendini bu alanda geliştirerek gazetecilik okumasına karşın yazarlığı tercih etmiştir. 23 yaşından beri yazarlık yapan Orhan Pamuk, pek çok ödül ile yazarlığını tescillerken, Türkiye’den de çoğu zaman eleştiri almaktan kurtulamamıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.