Dolar 32,3695
Euro 35,0221
Altın 2.323,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Ordu’da köylüler de terörist peşinde…

Ordu’da köylüler de terörist peşinde…

Ordu’da köylüler de terörist peşinde…
Aslan Özdemir
1 Ağustos 2016 18:55

Ordu’nun Mesudiye İlçesi’nde 3 askerin şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı çatışmanın ardından kaçan 5 PKK’lı teröristin yakalanması için güvenlik güçleri dağlarda operasyon yürütürken, silahlanan köylüler de mevzilenip nöbet tutuyor.

Hayrettin Kaya

Ordu’nun Mesudiye İlçesi’ne bağlı Topçam Mahallesi Kertil mevkiinde dün, 5 kişilik olduğu tahmin edilen PKK’lı grup, bölgede operasyon yapan askerler öğle yemeği yedikleri esnada ormanlık alandan sızarak uzun namlulu silah ve el bombasıyla saldırdı. Meydana gelen çatışmada 3 asker şehit olurken, olay bölgesinde bulunan timdeki ikinci grup askerlerin de karşılık vermesi üzerine 2 asker yaralandı. Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı, Mesudiye ve Fatsa Komando bölügünden Jandarma Özel Harekat Timleri ile komandolar bölgeye sevk edilerek, teröristlerin kaçabilecekleri yollar ve güzergahlar kontrol altına alındı. Ormanlık bölgede kıstırılan teröristler halen yakalanamazken, kritik bölgelere de zırhlı araçlar konuşlandırıldı.

Sık ve kayalık olan ormanlık bölgede kaçan teröristlerin yakalanması için güvenlik güçleri operasyon yürütürken, köylüler de silahlanarak mevzilenip dağlarda güvenlik güçleriyle terörist arıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.