Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 14°C
Pts 16°C

Oktay Fındık; “Sinop’ta 83 Yıl Aradan Sonra Yeni Bir Başlangıç Yapacağız”

Türk Ocağı Sinop Şubesi Başkanı Metin Oktay Fındık; “Sinop’ta 83 Yıl Aradan Sonra Yeni Bir Başlangıç Yapacağız” dedi.

Oktay Fındık; “Sinop’ta 83 Yıl Aradan Sonra Yeni Bir Başlangıç Yapacağız”
Aslan Özdemir
30 Kasım 2015 14:31

Bundan 83 yıl önce Türk Ocağının Sinop’ta etkin bir şekilde faaliyet gösterdiğini söyleyen Başkan Fındık; “Türk Ocağı Sinop Şubesi olarak 83 yıl aradan sonra yeni bir başlangıç yapacağız” dedi. 

Hayrettin Kaya

 

Sinop Türk Ocağı binasında basın mensupları ile bir araya gelen Sinop Türk Ocağı Başkanı Metin Oktay Fındık, 5 Aralık tarihinde Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz’ün katılımıyla gerçekleştirilecek olan Sinop Türk Ocağı Şubesinin açılışına tüm Sinopluların davetli olduğunu söyledi. Türk Ocağının milli kültürün yaşatılması ve geliştirilmesi, manevi değerlerin güçlendirilmesi, milli birlik ve beraberliğin kuvvetlendirilmesi yönünde faaliyetler yürüttüğünü belirten Sinop Türk Ocağı Başkanı Metin Oktay Fındık, Türk Ocağının var oldukça da Türk milletinin kimliğine kimsenin dokunamayacağını ifade etti. 

 

BİZ, SİYASETİN TÜRK MİLLETİ TARAFINDAYIZ!

Türk Ocakları olarak bazı siyasi kesimlerle anılmaktan rahatsızlık duyduklarını belirten Sinop Türk Ocağı Başkanı Metin Oktay Fındık, Türk Ocaklarının hiçbir siyasi partinin şemsiyesi altında bulunmadığını belirtti. 

Türk Ocaklarının tüm siyasi kesimlere karşı övgü haklarının da eleştiri haklarının eşit mesafede olduğunun altını çizen Başkan Fındık, “Biz siyasetin Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk Milleti tarafındayız. Evet biz Türk milliyetçisiyiz bunda itirazımız yok. Ancak milletsiz milliyetçilik olmaz. O anlamda bizler bütün bir milleti temsil ediyoruz ve siyasetin tek bir yelpazesinde anılmak istemiyoruz. Bizim içimizde siyasi görüşü farklı arkadaşlarımız mevcuttur. Biz siyasetin Türk milleti tarafındayız. Bunun da bilinmesini istiyoruz” dedi. 

 

SİNOP’TA 83 YIL ARADAN SONRA YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ

Türk Ocaklarının Sinop’ta 1923-1931 yılları arasında Dr. Rıza Nur Kütüphanesinin o günkü Müdürü Hüseyin Hilmi Ulu liderliğinde etkin bir şekilde faaliyet gösterdiğini belirten Türk Ocağı Sinop Başkanı Metin Oktay Fındık, 83 yıl aradan sonra ilk günkü heyecan ile Sinop’ta yeniden faaliyet göstereceğini söyledi. Fındık; “Türk Ocağı 1912 yılında 190 tıbbiyelinin hassasiyetleri sonucu kuruldu. Türk Ocağı o dönemlerde şimdiki adı Kızılay olan Hilal-i Ahmer’den sonra kurulan ikinci sivil toplum kuruluşu olma özelliğine sahip. 103 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Türk Ocağı Mehmet Emin Yurdakul, Hamdullah Suphi Tanrıöven, Ziya Gökalp gibi o günün münevverleri tarafından hangi dinamiklerle kurulmuşsa bugünde aynı dinamiklerle dimdik ayaktadır. Sinop Türk Ocağı olarak da yine 1923 ve 1931 yılları arasında hangi heyecan ile kurulmuş ve faaliyet göstermiş ise bugün 84 yıl sonra yine aynı heyecan ile yeni bir başlangıç yapacaktır” diye konuştu. 

 

GÜNÜMÜZDE TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZ ACIMASIZCA KATLEDİLİYOR 

Son günlerde Türkiye’nin güneyinde yer alan İslam coğrafyasında yaşanan sıcak gelişmelere de değinen Sinop Türk Ocağı Başkanı Metin Oktay Fındık yaşanan olayların kendilerini derinden üzdüğünü belirtti. Fındık; “Büyük Ortadoğu Projesiyle, projelendirilmiş olan, Arap baharıyla devam eden ve ülkemize istemesek de sirayet etmiş bulunan olumsuz gelişmeler, bulunduğumuz coğrafyada kanın oluk oluk akmasına sebebiyet vermiştir. Hatta terörün boyutları artık sınır tanımaz hale gelmiştir. İslam adı altında yapılan terörün kozmopolit yapısına baktığımızda bunu çok net bir biçimde görebiliyoruz. Terör bahane edilerek egemen güçlerin geçmişte sürdürdükleri soğuk savaşın, sıcak teması halinde cereyan eden bir durumla karşı karşıya gelmiş bulunmaktayız. Aslında adı konulmamış bir üçüncü dünya savaşı doğu ve batı bloğu arasında İslam coğrafyasında cereyan etmektedir” dedi. 

 

BU ZULMÜ YAPANLAR BİRGÜN HESAP VERECEK

Yaşanan bu acı olaylardan en fazla sivillerin etkilendiğini belirten Sinop Türk Ocağı Başkanı Metin Oktay Fındık, Türkmenleri acımasızca katledenlerin bir gün bunun hesabını vereceklerini söyledi. Fındık; “Ne yazık ki bu durumdan en fazla etkilenenler masum siviller olmaktadır. Daha Aylan bebeğin hayali, gözlerimizin önünden gitmemişken bu sefer de soydaşlarımız olan Bayır Bucak Türkmenleri acımasızca ve insafsızca katledilmektedirler.

 

Türkiye için stratejik bir öneme haiz olan Bayır Bucak Türkmenlerinin yaşadığı coğrafya, Ocak ayında başlatılacak ateşkes öncesi Esad'a alan açabilmek amacıyla Selçuklu devletinden bu yana 1000 yıldır orada varlığını sürdüren Türkmenlerden arındırılmak istenmektedir.

 

Tüm Suriye sınırımız terör örgütlerinin (PKK, PYD, IŞİD) kontrolü altındayken bizim bu duruma karşı sessiz kalmamız düşünülemez. Türkiye’den başka dayanağı olmayan soydaşlarımızı korumak ve onların uluslararası hukuktan doğan haklarını almalarını sağlamalıyız. Konu aynı zamanda ülkemizin ulusal güvenliği açısından da oldukça önemlidir” diye konuştu.

 

Konuşmasında Türkiye’nin bugün içerde ve dışarıda yaşadığı sıkıntıların dünden az olmadığını vurgulayan Sinop Türk Ocağı Başkanı Metin Oktay Fındık 1912 yılında Türk Ocağının kurulduğu yıllardaki olumsuzlukların, günümüzde de yaşandığının altını çizdi. Fındık; “Bugün ülkemiz içinde yaşanan etnik bölücü terör hareketlerinin önünün alınamadığı çevremizde, ülkemizi ilgilendiren konularda hareket kabiliyetimizin gittikçe azaldığı vakadır. TBMM’nin açılış töreninde sırf Türk milleti ibaresi nedeniyle yemin metninin tartışıldığı, anayasa tartışmalarının merkezine Türk kimliğinden rahatsızlığın konulduğu bir süreç yaşamaktayız. Türk bir ırk adı olmaktan daha fazla bir millet adıdır. Türk adına bile tahammül edilemeyen fiili bir durum ortaya çıkmıştır” dedi.  Vitrin Haber

YORUMLAR

  1. Akın dedi ki:

    şimdiye kadar yapılması gereken bir işti bu. en azından akıllanmış bazıları da girişimde bulunmuş

  2. Adnan dedi ki:

    helal sana büyük başkan

  3. Okan Vural dedi ki:

    Sevgili oktay bey görevini çok güzel yapıyor. şube başkanı oktay fındık olmalı