Dolar 32,4522
Euro 34,8167
Altın 2.479,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Ohal seyahat özgürlüğünü engellemiyor

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, olağanüstü hal durumunun seyahat özgürlüğü üzerinde herhangi bir etkisinin bulunmadığını belirtti.

Ohal seyahat özgürlüğünü engellemiyor
1 Ağustos 2016 15:50

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, olağanüstü hal (OHAL) durumunun seyahat özgürlüğü üzerinde herhangi bir etkisinin bulunmadığını belirtti.

Ayık, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz’da Türkiye’nin hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlattı.

Hükümetin, polis ve askerlerin, halkın mücadelesi ile bu darbe girişiminin önlendiğine dikkati çeken Ayık, darbe girişimi nedeniyle Ankara ve İstanbul’da güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığını kaydetti.

Darbe girişiminin ardından Türkiye’de 3 ay süreyle OHAL ilan edildiğine işaret eden Ayık, bu durumun vatandaşların ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin gündelik hayatlarına herhangi bir etkisinin olmadığını vurguladı.

“Turizmin yoğun olduğu Antalya’da güvenlik önlemleri en üst seviyede”

Yakın zamanda farklı ülkelerde de benzer uygulamalar yapıldığının altını çizen Ayık,”Olağanüstü hal, Türkiye’de normal hayatı, gerçekleştirilen organizasyonları etkilememiştir. Olağanüstü halin seyahat özgürlüğü üzerinde de herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Özellikle turizmin yoğun olduğu Antalya ve Muğla gibi turistik bölgelerde herhangi bir terör olayı yaşanmamakla birlikte güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılmıştır. Terörün önlenmesi kapsamında her türlü önlem alınmaktadır. Turizm sektörünün, bu zor günleri hiçbir turiste zarar gelmeden atlatılacağına inanıyoruz.”şeklinde konuştu.

Ayık, Türkiye’nin de diğer ülkeler kadar güvenli bir ülke olduğunu ve bu durumu son zamanlarda Türkiye’ye gelen yabancı tur operatörlerinin attığı mesajların da en iyi şekilde gösterdiğini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.