Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Yağmurlu
Sinop
23°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C

OĞUZ; “BETONLA ISLAH OLUR MU?”

Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz, 2021 yılında tescillenen Aksaz Sulak Alanında zarara neden olan projeler üretildiğini ve bu durumun bölgenin doğal dengesini bozduğunu söyledi.

OĞUZ; “BETONLA ISLAH OLUR MU?”
27 Ocak 2024 12:12

Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz, “Devlet Su İşleri de iyi şeyler yapmaya çalışırken bu ülkeden 7 tuz gölü kadar alanın, suyun, sulak alanın kaybolmasına neden oldu. Bir plan yaparsınız ama mutlaka bilimsel temelleri olması lazım. Sulak alanın ne olduğunu bilmeden Karasu çayının dere yatağını ıslah ediyoruz diye betonladılar. Ne oldu? Su akıp gidiyor. Oysa o su toprak tarafından emilecek, üstünde çalısı, çırpısı, ağacı beslenecek. Sulak alanda da su birikecek. Sulak alanın suyu da akıp gidiyor. Arıtılacak, yer altına sularına gidecek. Zenginleştirecek su da kalmıyor.” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.