Dolar 32,4443
Euro 34,7476
Altın 2.435,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Obezite Ameliyatı Kalp Krizine İyi Geliyor! -haber ayancık-

Dönemimizde yer alan en büyük sağlık sorunlarından birisi olarak bilinen obezite‘nin tedavi durumu ile ilgili olarak uzman doktorlar tüm merak edilen sorunlardan birini paylaştı..

Obezite Ameliyatı Kalp Krizine İyi Geliyor! -haber ayancık-
25 Ocak 2016 23:45

Dönemimizde yer alan en büyük sağlık sorunlarından birisi olarak bilinen obezite‘nin tedavi durumu ile ilgili olarak uzman doktorlar tüm merak edilen sorunlardan birini paylaştı. Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı İdare Heyeti Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik konu içeriği hakkında bilgilerde bulundu.

“PLOS Medicine” adındaki tıp mecmuası içerisinde geçmiş olduğumuz günler içerisinde yayımlanmış olan bir araştırma durumuna yönelik olarak; İngiltere’de yaşamakta olan ve ileri boyutta obez  hastalığına yakalanmış olan binlerce insan, bu cerrahi sayesinde sıhhatli bir hayata merhaba demiş bulunmaktadır.

Araştırma durumunda, Londra’dan 3.000 882 obezite hastasına ait kayıtlar incelemeye alındı. Obezite operasyonu olmuş hastalarla operasyon olmayan hastalar obez fertler dört sene müddet ile izlemeye alındılar. Bu müddetin nihayeti içerisinde, obezite cerrahisi geçirmiş olan fertlerin tesirli bir şekilde kilo vermiş olduğu, diğer grubun kilo değerleri içerisinde bir değişim olmamış olduğu, ayrı olarak operasyon olan hasta kişilerin; tansiyon, şeker ve kalp hastalıkları açısından savunduğu da gözlemlenmekte olduğu görülmektedir.

Uzman doktorlar, İngiltere’de yaşamakta olan 1,4 milyon morbid obez ferde obezite cerrahisi uygulanmış olduğu takdirde; takriben 80 bin yüksek tansiyon, 40 bin tip 2 diyabet ve 4 senelik müddet zarfında da, 5 bin kalp krizi olma durumunun önlenebilecek olacağını vurgulamaktadırlar. Ayrı olarak, tip 2 diyabeti olan 110 bin kişi ve yüksek kan basıncı olan 13 bin insanın da, bariz iyileşme gösterecek olduğu da vurgulandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.