Dolar 32,5879
Euro 34,8428
Altın 2.493,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Niçin o zaman?

  Sinop İl Müftülüğü tarafından açılan Kur’an kursuna katılan 38 vatandaşa, kurslarını başarıyla tamamlamalarından ötürü belgeleri verildi. İl

Niçin o zaman?
19 Haziran 2016 01:50

Sinop İl Müftülüğü tarafından açılan Kur’an kursuna katılan 38 vatandaşa, kurslarını başarıyla tamamlamalarından ötürü belgeleri verildi.

İl müftüsü Mustafa Erkan tarafından belgeleri verilen kursiyerlerin ise tek tip giyindirilmeleri büyük dikkat çekti.Merkez Kur’an kursu öğreticisi Gülay Kuş tarafından eğitilen 38 kursiyerin bu şekilde giyindirilmelerinin ne anlam taşıdığı ile ilgili olarak kendisine yöneltilen soruya verdiği cevap ise “ Hiçbir anlamı yok “ demek oldu.

Kur’an kursu eğitmeni Gülay Kuş’un  “ Hiçbir anlamı yok “ dediği ve Ev kadını olan kursiyerlerin ise üzerlerine beyaz renk giydirildikleri ve başlarını ise turuncu ve leylak rengi şallar ile örtünülerek tek tip halde belge dağıtım törenine katılmaları tartışma konusu oldu.Öte yandan Sinop Alaaddin Camii bahçesinde düzenlenen törene katılan Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan burada yaptığı konuşmada “Bizim Kur’an kurslarımız örgün eğitim yapan, eğitim kurumlarıyla beraber eğitim öğretimlerine başlar, onlarla beraber yarı yol tatillerine girer onlarla beraberde yıl sonunda eğitim öğretim yılını tamamlamış oluyor. Öğrencilerimize bizlerde kurslarımıza katıldıkları için katılım belgelerini vermek üzere bugün toplanmış bulunmaktayız. Peygamberimiz(aleyhissalatu vesselam) bir hadisi şeriflerinde ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretenlerinizdir’ buyuruyor. Biz 4 yaşındaki vatandaşlarımızdan, 80-90 yaşındaki vatandaşlarımıza kadar bütün vatandaşlarımıza Kur’an-ı Kerim öğrenmeleri noktasında, güzel dinimiz İslam’ın iman esaslarını, ibadet esaslarını, ahlak esaslarını öğrenmeleri noktasında kurslarımızda yardımcı oluyoruz. Sinop il merkezinde bu yıl 35 tane Kur’an kursumuzla vatandaşlarımıza hizmet verdik. Yaklaşık bin civarında vatandaşımız bu kurslarımıza iştirak ettiler. 4-6 yaş grubumuzda da 52 öğrencimize kurs verdik. Kur’an kurslarımız aynı zamanda hafızlık eğitimi de veriyor. 35 öğrencimize de Korucuk Hasibe Hatun Yatılı Erkek Kur’an Kursumuzda eğitim veriyoruz” dedi.  Konuşma sonrası, kursu tamamlayan 38 öğrenciye İl Müftüsü Erkan ve Kur’an Kursu Öğreticisi Gülay Kuş tarafından belgeleri verildi. Törende öğrencilerin hazırladığı pasta, İl Müftüsü Mustafa Erkan tarafından kesildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.