Dolar 32,2599
Euro 34,7092
Altın 2.394,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C

Netflix ve Ankara Bilim Üniversitesi İş Birliğiyle Yeni Yetenekler Yetiştiriliyor

Netflix ve Ankara Bilim Üniversitesi iş birliğiyle, sinema ve dizi sektöründe yeni yetenekler yetiştiriliyor. Öğrenciler, profesyonellerle bir araya gelerek kariyerlerine değer katan deneyimler kazanıyor.

Netflix ve Ankara Bilim Üniversitesi İş Birliğiyle Yeni Yetenekler Yetiştiriliyor
27 Şubat 2024 12:54

Netflix ile Görsel Efekt (VFX) Dünyasına Giriş Programı

Lider eğlence platformu Netflix, Ankara Bilim Üniversitesi ile kreatif sektöre katkı sağlayacak yeni bir eğitim programına imza atıyor. ‘Netflix ile Görsel Efekt (VFX) Dünyasına Giriş’ adını taşıyan program, 28 Şubat – 5 Haziran tarihleri arasında Türkiye’nin animasyon ve görsel efekt alanında uzman eğitim kurumlarından Anima Okul iş birliğiyle hayata geçirilecek. Geleceğin görsel efekt sanatçılarını yetiştirecek eğitime, Ankara Bilim Üniversitesi akademik kadrosu tarafından yönlendirilen 15 öğrenci katılacak. ‘Modelling’, ‘Texture’, ‘Render-Lighting’ ve ‘VFX compositing’ temalı eğitim modüllerini tamamlayan öğrenciler, kreatif sektöre güçlü bir şekilde adım atma imkanını yakalayacak.

Rektör ve Netflix Yöneticilerinden Açıklamalar

Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, Netflix ile yürütülen iş birliğinin önemine vurgu yaparak, eğitimin sektördeki profesyonel imkanları ve yaratıcılığı bir araya getireceğini belirtti. Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Mavili ise genç yeteneklerin keşfedilmesine ve eğitilmesine verdikleri önemi vurguladı. İki kurum arasındaki iş birliğiyle ‘Netflix ile Görsel Efekt (VFX) Dünyasına Giriş’ programının sektöre yeni yetenekler kazandıracağına inanıyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.