21 Eylül 2026, 17:06:39
Dolar 48,8001
Euro 56,0734
Altın 6.822,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Az Bulutlu
Sinop
23°C
Az Bulutlu
Sal 23°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 20°C

Neşet Ertaş Keçiören’de Türkülerle Anıldı

Neşet Ertaş Keçiören’de Türkülerle Anıldı
21 Eylül 2026 16:49

Türk Halk Müziği’nin ve abdallık geleneğinin önemli temsilcilerinden, Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, vefatının 14. yılında Keçiören’de düzenlenen özel programla anıldı.

Türk Halk Müziği’nin ve abdallık geleneğinin önemli temsilcilerinden, Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, vefatının 14. yılında Keçiören’de düzenlenen özel programla anıldı. Keçiören Belediyesi ile Kırşehirliler Platformu Kültür, Sosyal ve Yardımlaşma Derneği iş birliğinde Fatih Stadı’nda gerçekleştirilen programda, Neşet Ertaş’ın eserleri seslendirilerek usta sanatçı yad edildi. Gecede Tahir Uçar ve Mert Göçer sahne alırken, Abdallar Topluluğu da Neşet Ertaş’ın müzik geleneğini yaşatan eserleri katılımcılarla buluşturdu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa; Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Kırşehir Platformu Başkanı Demet İyilikbilen, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“İnsanlığa hizmet için geldik”

Anma programında katılımcılara hitap eden Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, birlik, beraberlik ve hizmet vurgusu yaparak şunları söyledi: “Kıymetli hemşerilerim, sizler Ahi Evran’ın ölümsüz torunlarısınız. Ahi Evran demek Hz. Muhammed Mustafa’nın güzel ahlakı demek. Ahi Evran demek Hz. Ali Efendimiz gibi ‘Elif’ gibi dimdik duranlar demek. Kırşehir Ovası demek, o Ehlibeyt yolunun insanlık için açılan kapısı demek. Bizler insanlığa hizmet için geldik ve böyle bir milletin evlatlarıyız ve öyle de olmaya devam edeceğiz. Keçiören’imizde Kırşehirliler bizim her zaman başımızın tacı olmuştur ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. Bizler sizlerin başına hiçbir zaman baş olmaya gelmedik. Bizler size her zaman hizmetkâr olmaya geldik ve öyle olmaya devam edeceğiz. Sizlerin evlatları bize emanettir. Dedik ki çocuklarımız kalktığında servise gidemiyorsa biz göndereceğiz, karnını doyuramamışsa biz doyuracağız. Sizlerin yanında duracağız, yaşlılarınızın elini öpeceğiz, onlara bakacağız, engellilerine kadar hizmetkârı olacağız. Çünkü bu milletin hizmetkârı olmak kadar onur verici hiçbir şey olamaz. Allah’ımıza şükürler olsun; Türkiye Yüzyılı’nı ortaya koyan dünya liderimiz, kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun yanı başındaki bilge lider Dr. Devlet Bahçeli, bu milletin nasıl hizmetkârıysa, bizler de belediyede sizlerin hizmetkârı olacağız. Toplumun her kesimini kucaklayacağız. Kapımıza gelenin partisini dahi sormadık, sormayacağız; çünkü biz, sizlerin hizmetkârıyız. Halka hizmet, Hakk’a hizmettir. Anadolu coğrafyasında, bozkırın ortasından insanlığın kalbine yol bulan o büyük sesi, gönlümüzün divanını titreten; aşkı, çileyi, samimiyeti birbirine bağlayan bozkırın tezenesi büyük üstat Neşet Ertaş’ı rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz. Sizler Neşet Ertaş’ın gönül erenlerisiniz. Ahi Evran’ların ölümsüz torunlarısınız. Ve bu eşsiz vatan coğrafyasını bizlere emanet eden sarı saçlı, mavi gözlü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz bekçilerisiniz. Bizler birbirimizi sevelim. Neşet Ertaş’ın o sevgisinde olalım. Ahi Evran’ın o güzel ahlakında olalım. Keçiören’de insanlığa, birliğe, kardeşliğe önem veriyoruz ve Kırşehirli hemşerilerimizi başımızın üzerinde tutuyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene!”

“Onun sazından çıkan her nota Anadolu’nun kadim kültürünün bir parçasıydı”

Kırşehir Platformu Başkanı Demet İyilikbilen ise Neşet Ertaş’ın Anadolu kültüründeki ve gönüllerdeki yerine dikkat çekerek şunları ifade etti: “Neşet Ertaş yalnızca telleri dile getiren bir usta değildi. O, insanın insana emanet olduğunu bilen, ‘Kalpten kalbe bir yol vardır bilinmez…’ diyerek gönül köprüleri kuran bir sevgi insanıydı. Onun sazından çıkan her nota Anadolu’nun kadim kültürünün bir parçasıydı. Bugün gençlerimizin onun türkülerini söylemesi, Neşet Ertaş’ın gönüllerde yaşamaya devam ettiğinin en güzel göstergesidir. Bozkırın tezenesi, gönüllerin ozanı Neşet Ertaş’ı aramızdan ayrılışının 14. yıl dönümünde saygıyla, rahmetle ve özlemle anıyoruz. Bu anlamlı programın düzenlenmesinde bizlerin yanında olan, katkılarıyla destek veren Keçiören Belediyemize, Keçiören Belediye Başkanımız Dr. Mesut Özarslan’a teşekkür ediyorum.”

Anma programı vatandaşlardan yoğun ilgi görürken, gecede Neşet Ertaş’ın eserleri seslendirilerek bozlak kültürü yaşatıldı; vatandaşlar da türkülere eşlik ederek geceye ortak oldu.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.