Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 17°C
Çar 16°C

Mustafa Kılıç’tan Anlamlı Sergi: “Havada İz Bırakanlar”

Havacılık Tarihi Araştırmacısı, Yazar Mustafa Kılıç tarafından “Havada İz Bırakanlar” sergisi açıldı.

Mustafa Kılıç’tan Anlamlı Sergi: “Havada İz Bırakanlar”
27 Ağustos 2023 14:06

Havacılık Tarihi Araştırmacısı, Yazar Mustafa Kılıç tarafından “Havada İz Bırakanlar” sergisi açıldı.

Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Parkı Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen “Havada İz Bırakanlar” temalı serginin açılışında Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de katıldı.

HAFIZALARDA İZ BIRAKACAK SERGİ

Açılışta tüm davetlilere tek tek teşekkür eden Havacılık Tarihi Araştırmacısı, Yazar Mustafa Kılıç, serginin içeriği ve amacıyla ilgili kısa bir bilgi sunumu yaptı. Kılıç, “Tarihi oldukça eski Türk havacılığının gelişmesi ve geçmişte yaşananların unutulmaması, bilinmeyenlerin su yüzüne çıkarılması ve hafızalarda iz bırakması adına ben de kendi çapımda katkı sağlamaya çalışıyorum. Bu amaçla fotoğraf, belge ve objelerden oluşan sergimizi Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız bu dönemde ziyarete açmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Sergide, Atatürk’ün manevi kızı, Türkiye’nin ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen ile THK’ya ait fotoğraflar, belge ve objeler sergi alanında yer alıyor.” dedi.

Mustafa Kılıç'tan Anlamlı Sergi: "Havada İz Bırakanlar"

Gösterilen samimi ev sahipliğinden dolayı Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’e ve müze ilgililerine şükranlarını sunduğunu söyleyen Kılıç, sergi açılışına özel bir renk kattıklarını ifade ettiği Ankara Kulübü Seymenlerine de ayrıca teşekkür etti.

ANLAMLI GÜN ANLAMLI SERGİ

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de konuşmasında anlamlı bir günün yine anlamlı bir sergiyle taçlandığını belirterek, “Malazgirt ve Büyük Taarruz, Türk tarihi açısından çok önemli dönüm noktalarıdır. Büyük Selçuklu Devleti Hükümdarı Sultan Alparslan’ın tarihimizin dönüm noktalarından 1071 Malazgirt Zaferi; 26 Ağustos 1071, Anadolu’nun kapılarını bizlere açtı. Bir diğer önemli tarihi dönüm noktası ise 26 Ağustos 1922’de  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kocatepe’de başlayan büyük taarruzdur ve bu; 30 Ağustos’a, 9 Eylül’e uzanan bir ‘zafer’ demektir.” ifadeleriyle çok özel günde sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mustafa Kılıç'tan Anlamlı Sergi: "Havada İz Bırakanlar"

Serginin açılışında kurdele kesiminin ardından davetliler sergi alanını gezdi. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, iki salonda sergilenen havacılıkla ilgili fotoğraf, belge ve objelerin tamamını tek tek dikkatli ve titiz bir şekilde inceledi, detaylarıyla ilgili Mustafa Kılıçtan bilgi aldı. Demirel, serginin çok önemli bir kazanç olduğunu düşündüğünü belirterek, Mustafa Kılıç’a teşekkür etti.

7 EYLÜL’E KADAR ZİYARETE AÇIK OLACAK

Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Parkı Sergi Salonunda düzenlenen Havada İz Bırakanlar sergisi, 7 Eylül 2023 tarihine kadar pazartesi günleri hariç 09.00/18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Mustafa Kılıç'tan Anlamlı Sergi: "Havada İz Bırakanlar"

Mustafa Kılıç'tan Anlamlı Sergi: "Havada İz Bırakanlar"

YORUMLAR

  1. Mustafa KILIÇ dedi ki:

    Ayancık Gazetesine en içten saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Sagolun.

  2. ERDEM ELBUKEN dedi ki:

    Mustafa Kılıç Bey ‘i tebrikler eder nice yeni sergiler diliyorum.Mustafa Bey defalarca kez bu organizasyonun Ayancık ta sergilenmesi için girişimleri oldu. Fakat nedense ilçemizin yerel ve idari yöneticileri sivil toplum kuruluşları duyarsız kaldı. Ayancık ilçesinde böyle bir sergi düzenlenemezmi? Belediyemiz düzenlediği festivale neden böyle bir sergiyi programına almadı? İlçe halkı için kültür hizmeti olacak böyle bir organizasyon Ayancık halkına çok mu görülüyor? Ayancık halkının yakından tanıdığı Mustafa Bey böyle bir sergi için davet edilse koşa koşa gelecek kadar Ayancık aşığı. Belediye başkanımız Hayrettin Bey neden böyle bir organizasyonu ilçemizde düzenlemek istemiyor? Bu soruların cevaplarını tüm okuyucuların düşünmesini istiyorum.
    Mustafa Bey ‘ i canı gönülden kutluyorum. Daha nice sergilerinin ülkemizde düzenlenmesini en derin kalbi duygularımla diliyorum.

  3. Anonim dedi ki:

    Bir sonraki aynı Havacılık serginin Ayancık ta olması dilerim Belediye destek olacaktır diye düşünüyorum
    Ayancık hakkında yazdığı değerli kitabında burada paylaşmış olacaktır .Saygılarımla

  4. emk.öğ.Zuhal Karahan Kara dedi ki:

    Öğrencilerimiz için çok yararlı bilgiler bunlar, öğretmen olmuşum ben bile Vecihi Hürkuş’ un Türk Havacılık tarihindeki önemini Mustafa Kılıç beyden öğrendim,ciddiye almamışım. (Ayşen Gruda’nın Vecihi’si Şener Şen’di ,kafamız onlara işlemiş.Haklarını helal etsinler.Türk Havacılığı bugünlere kolay gelmedi.Eksik teknoloji ile adeta ölüme atladılar. Bir söz vardır, (ARKADAN GELENLER,ÖNDEN GİDENLERİN O YOLU NASIL ZORLUKLA AÇTIKLARINI BİLEMEZLER ) Ayancığımızın Hava şehidi Yunus Çelem bey nurlar içersinde yatsın. 1959 yılında Böyle bir 30 Ağustos Zafer bayramında Ankara Hipodromu üzerindeki gösteride çarpışarak şehit olmuş.Ayancık Belediye Başkanı birkere Mustafa beyi Ayancık kitabının imzası için davet etti sanıyorum.Bu seferde değerli Ayancık Kaymakamı Sayın Recep Hasar bey ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Yasemin Akkoç hanım Öğrencilerimize okullar açıldığında bu çok yararlı sergiyi organize etseler ,genç yaşta öğrenseler, onlarda çocuklarına anlatsalar derim. Zuhal Karahan Kalamış