Dolar 32,4455
Euro 34,7397
Altın 2.437,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Müjde 4. Köprü Geliyor! Çalışmalar Başladı

İstanbul 3. köprünün inşaatının tamamlanmasının ardından 4. köprü inşaatı için çalışmalar başladı. Yeni yapılacak olan 4. köprü güzergahı da belirlendi.

Müjde 4. Köprü Geliyor! Çalışmalar Başladı
11 Mart 2016 16:02

2013 yılında inşaatına başlanan İstanbul 3. köprüde son tabliye konularak çalışmalar tamamlandı.

İstanbul’daki birinci ve ikinci köprü Japonlar tarafından yapılırken 3. köprü Türkler tarafından yapılarak ülkenin gelişimindeki ilerleme gözler önüne serilmiş oldu. İstanbul’a yapılan ve kısa bir süre sonra tüm çalışmaları tamamlanarak hizmete açılacak olan 3. İstanbul köprüsünün ulaşımı da büyük ölçüde rahatlatacağı düşünülüyor.

3. köprü çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4. köprünün de müjdesini verdi. Üçüncü köprünün hizmete açılmasını ardından, hız kesmeden Çanakkale Boğazına bu defa 4. köprü inşaatı başlayacak. İstanbul-Çanakkale arasında ulaşıma büyük katkı sağlaması düşünülen 4. köprü, dünyanın en uzun asma köprülerinden biri özelliğine de sahip olacak.

4. KÖPRÜ GÜZERGAHI

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde yapımına başlanacak olan 4. köprü için zemin etüdü çalışmaları başlatıldı. Yeni 4. köprü inşaatı için sondaj çalışmaları başlarken, köprünün Gelibolu Sütlüce ile Lapseki Şekerkaya arasında yapılacağı ve 3 bin 23 metre asma bölümden oluşacağı belirtildi.

Çanakkale Boğazı’na yapılacak olan köprünün Avrupa ile Anadolu yakasını birleştirerek ulaşım yolunu kısaltması ve trafiği rahatlatması bekleniyor. 2023 yılı hedefleri arasında yer alan 4. köprünün önümüzdeki yıllarda ayaklarının inşaatına başlanması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.