Dolar 32,3717
Euro 34,9902
Altın 2.326,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

MiTiNGE ÇAĞRI

Bizler Unutmadık, Unutmayacağız..!

MiTiNGE ÇAĞRI
Aslan Özdemir
22 Nisan 2014 10:39

NÜKLEER SANTRAL KARŞITLARI ÇERNOBİL FACİASININ YIL DÖNÜMÜNDE TÜRKİYE' NİN HER YERİNDEN SİNOP HALKIYLA BULUŞMAYA GELİYOR…

Hayrettin Kaya

YAĞMA YOK..! NÜKLEERCİ LOBİLERİN OYUNU BOZULACAK…

NE SİNOP'TA; NE  MERSİN /AKKUYU’DA; NEDE TÜRKİYENİN BİR BAŞKA YERİNDE NÜKLEER SANTRAL KURULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ…!!!

“Ülkemizde ve Dünyada Nükleer Santral İstemiyoruz” Diyenler..!

Nükleerci Lobilerin güdümündeki AKP Hükümetinin Nükleer Santral kurma girişimlerine karşı;  Sinop Uğur Mumcu Meydanında bir kez daha yüreklerimizi ortaklaştırmak, seslerimizi dosta düşmana daha gür bir şekilde haykırmak için, Çernobil Faciasının   28. yıl dönümünde; 26 Nisan Cumartesi günü Sinop' ta olacağız..

 

Bilimsel ve toplumsal tepkileri görmezden gelerek, çalakalem hazırlanan yasa ve yönetmeliklerle nükleer santral yaptırmaya kalkışan AKP Hükümeti; hükümetler arası anlaşmalarla nükleer santral yapma projesini halkın olmadığı kapalı kapılar ardında sürdürmeye devam etmektedir. Fukuşima’da gerçekleşen nükleer santral kazasını; “tüp gaz patlaması” ve “uçak kazası” ile benzeştirerek halkımızı yanıltmaya ve de kandırmaya çalışmaktadır. 

 

Bizler Unutmadık, Unutmayacağız..!

 

Çernobil kazası ile yaşamını yitiren insanlar, kirlenen yeraltı ve yer üstü kaynakları, kullanılamayan binlerce kilometre tarım alanları ve onlarca yıldır insanların yaşadığı ve gelecekte yaşanacak olan sağlık trajedileriyle dolu bir yaşam unutturulmak isteniyor.

 

Nükleer santrallerin en önemli sorunlarından biri olan radyoaktif atıklar, çözümsüzdür. Ve yalnızca bu günü değil, geleceğimizi de tehdit eden en önemli sorunlardan biridir. Henüz dünyanın hiçbir bölgesinde, nükleer atıkların saklanması için lisanslı son depolama alanı bulunmamaktadır. Bu atıkların getireceği milyarlarca dolarlık ek maliyetler,   nükleer lobicilerce hiç dile getirilmemektedir. Sadece Çernobil'de değil, Japonya'da da meydana gelen kazalar, nükleer santrallerin güvenlik sorununun "eski teknoloji" masallarıyla açıklanamayacağının en açık göstergesidir.

 

Tüm dünya; bu kaza ile birlikte nükleer enerji santrallerini yeniden sorgularken, birçok ülkede mevcut santrallerin kapatılması ve yeni nükleer enerji santrali yapılmaması yönünde kararlar alınırken, AKP Hükümeti, yanlış enerji politikalarında ısrar etmektedir.

 

Çernobil Nükleer Santralinde yaşanan facianın 28. yıldönümünde AKP Hükümetini ve Nükleer lobileri bir kez daha uyarıyoruz…

 

Nükleer lobinin dayatmaları ile ülkemiz insanı ve yaşam alanlarımızın tehdit altında bırakılmasına sessiz kalmayacağız…

 

Şimdi Tarihsel bir sorumlulukla; Yaşamı, doğayı ve çocuklarımızın geleceğini savunmak için Çernobil’in 28. Yıl dönümü olan 26 Nisan 2014 Cumartesi günü, tüm yurttaşlarımızı, SİNOP NÜKLEER SANTRAL İSTEMİYOR Mitingine davet ediyoruz.  

 

* SİNOP NÜKLEER SANTRAL İSTEMİYOR… 

* NÜKLEERE İNAT YAŞASIN HAYAT…

* ÜLKEMİZİN NÜKLEER ÇÖPLÜK HALİNE GETİRİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ…!

* KURTULUŞ YOK TEKBAŞINA YA HEP BERABER YADA HİÇBİRİMİZ…!

 

AYANCIK NÜKLEER KARŞITI PLATFORM

 

Tarih                 : 26 NİSAN 2014 CUMARTESİ

Toplanma yeri : ESKİ OTOGAR / DİYOJEN HEYKELİ YANI

Saat                  : 12.00

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.