Dolar 32,3653
Euro 34,9637
Altın 2.325,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

Minikler 'Göz'den geçti

Göz Doktoru Ayhan Demirci, çocukların okul öncesi göz muayenelerinin kesinlikle yapılması gerektiğini söyledi.

Minikler 'Göz'den geçti
Aslan Özdemir
7 Mayıs 2014 11:23

Göz Doktoru Ayhan Demirci, çocukların okul öncesi göz muayenelerinin kesinlikle yapılması gerektiğini söyledi.

Hayrettin Kaya

 

Anaokulunda eğitim gören minikler göz muayenesinden geçti. Özel Gülbahçe Anaokulu öğrencileri, Göz Doktoru Ayhan Demirci'yi misafir etti. Tek tek göz muayenesinden geçen minikler doktor amcalarına merak ettikleri soruları yöneltmeyi ihmal etmedi. Muayene için sırasını bekleyen çocuklar oldukça keyifli dakikalar da geçirdi.

 

Miniklerle sohbet eden Doktor Ayhan Demirci, miniklere göz sağlığı için tüyolar da verdi. Fazla TV seyretmemeleri ve aşırı derecede bilgisayar ekranı bayında kalmamalarını tavsiye etti. 

 

Okul öncesi muayene önemli

 

Dr. Ayhan Demirci velileri de çocuklarının göz sağlığı konusunda uyardı. Çocuklarda göz muayenesinin doğduğu andan itibaren yapılmasının önemli olduğunu belirten Ayhan Demirci, özellikle de 3-4 yaşlarında ve ilkokula başlayacakları dönemde kesinlikle bir göz doktoruna götürerek muayene ettirilmesi gerektiğini söyledi. 

 

Demirci; "İlk üç yaşa kadar, göz kayması, kapak düşüklüğü gözlendiğinde ya da gözlerde sulanma, gözleri sık ovuşturma, sık-sık kırpma, gözlerde istemsiz hareketlerin fark edilmesi halinde çocuğun göz hekimine götürülmesi gerekir. Bir sonraki göz muayenesi 3-4 yaş ve okul öncesi muayenelerdir. Okula başlamadan göz tembelliği, göz kayması, görme gelişimine engel olan patolojilerin saptanması gerekiyor” diye konuştu. Vitrin Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.