Dolar 32,5835
Euro 35,0278
Altın 2.460,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Mınbiç’te sona gelindi!

Demokratik Suriye Güçleri’nin Mınbiç’i IŞİD’ten almak için başlattığı operasyonda, ilçenin yüzde 80’inin IŞİD’ten temizlendiği öne sürüldü.

Mınbiç’te sona gelindi!
24 Temmuz 2016 14:30

Fırat Nehri’nin batısında yer alan ve IŞİD için Rakka’dan sonra önemli bir merkez olan Mınbiç’te koalisyon güçlerinin hava desteği ile yürütülen operasyonda sona doğru gelindiği belirtildi.

YÜZDE 80’İ TEMİZLENDİ

Suriye ve Irak’taki Kürt sitelerinin haberlerine göre, ana omurgasını YPG’nin oluşturduğu Demokratik Suriyle Güçleri’nin Mınbiç Askeri Meclisi ile birlikte 1 Haziran’da başlattığı operasyonda ilçenin yüzde 80’i IŞİD’ten temizlenerek kontrolün sağlandığı belirtildi.

İlçede halen bulunan ve IŞİD tarafından kalkan olarak kullanıldığı belirtilen siviller nedeniyle ilçedeki çatışma ‘Şehir savaşı’ halinde geçerken, yoğun çatışmaların ardından El-Benawi mahallesinin de IŞİD’ten alındığı belirtildi.

ÇOK SAYIDA IŞİD’Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Mınbiç’in güneyinde yer olan ve daha önce IŞİD’ten kurtarılan El-Hezawne Mahallesi’nin doğusunda olan El-Benawi Mahallesi’ndeki çatışmalarda çok sayıda IŞİD’linin öldürüldüğü belirtildi.

3 KOLDAN SALDIRDI

Demokratik Suriye Güçleri ve Münbiç Askeri Meclisi savaşçılarının Mınbiç’te yaptığı kuşatmayı kırmak isteyen IŞİD’in bugün sabah saatlerinde yine 3 koldan saldırılar gerçekleştirdiği belirtildi.

Osecli, Zonxil ve Til Um Serac köyleri yönünde yapılan saldırılar püskürtülürken, yaklaşık 40 IŞİD’linin öldürüldüğü belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.