Dolar 32,3918
Euro 35,1481
Altın 2.325,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Milli Savunma Bakanı Soruşturma Başlatmalı

Milli Savunma Bakanı Soruşturma Başlatmalı
Aslan Özdemir
2 Ekim 2013 14:25

Afyonkarahisar Mühimmat deposunda patlamada şehit olan askerlerin ailelerini kabul eden CHP Grup Başkanvekili ve Sinop milletvekili Engin Altay, "Milli Savuma Bakanı başta olmak üzere, Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı, lojistik komutanı, mühimmat komutanları hakkında soruşturma açılmalı, inceleme başlatılmalı" dedi.

Hayrettin Kaya

Sinop milletvekili Altay, TBMM'deki makamında geçtiğimiz yıl Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 6 askerlerin ailesini kabul etti. Kabulde konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, "Bu olayda ne olmuşsa, kazaysa kaza, tedbirsizlik ise tedbirsizlik, sabotaj ise sabotaj, çocuklarımızın neden öldüğünün ortaya çıkmasını istiyoruz" derken, şehit ailelerinden Zekai Fırat Dülger, patlamanın yüzde 99 sabotaj olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bunu dile getirmediğini, yıl dönümünde başsağlığı dilemediğini söyleyerek sitem etti. Dülger, Samsun'da 15-17 gün eğitim gören 17 genci, hangi mercinin cephaneliğe atadığını sorarak, "3 günlük çocukları, ordunun kalbi cephaneliğe gönderip, sandıkları, cephaneleri neden taşıtıldığının cevabı verilmeli" dedi. 

Aileler, çocuklarının kimlik, künye ve özel eşyalarının teslim edilmediğini belirterek, bunların kendilerine verilmesini isterken, avukatları Altan Ulutaş da Adli Tıp Kurumu raporuna göre, bazı şehitlerin doku parçaları üzerinde bir cephanelikte olmaması gereken plastik patlayıcı ve çukur açma özelliğine sahip bomba parçalarının tespit edildiğini ifade etti. 

Bu konuşmaların ardından görüşlerini açıklayan Altay ise "Allah, sizlerin çektiği acıyı başka anne, babalara göstermesin. Bu olayın kaza mı, sabotaj mı, kusur mu olduğu belirlenmeden, aydınlanmadan milletin vicdanları rahat etmeyecek" diyerek şöyle devam etti: 

"Afyonkarahisar Valisi, Genelkurmay Başkanı'na halı verdi, kamuoyu halıyla meşgul oldu. Sanki, bu meselenin üzerini halıyla örtün algısı oluştu, özenle örtüldü. Esma'ya ağla, Uludere'ye de ağla. Ama nasıl öldüğü bilinmeyen şekilde bu çocukları kaybetmemiz, devletimiz açısından utanç verici. 

Devlet, hesap vermeli. Orman Bakanı'nın, kaza demesi, yere bomba düştü demesi, Başbakan'ın acemi asker pimi çekti demesi gafletttir, böyle bir aymazlık olamaz. Hükümet duyarsız davrandı. 

İddialar süratle araştırılmalı. Sorumlular tespit edilmeli, mutlaka hesap sorulmalı. Tutuksuz yargılanmaları da kamu vicdanında kabul görmüyor. Milli Savuma Bakanı başta olmak üzere, Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı, lojistik komutanı, mühimmat komutanları hakkında soruşturma açılmalı, inceleme başlatılmalı, görev kusuru varsa bir an önce giderilmelidir."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.