Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.307,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Milletvekili Barış Karadeniz'den 29 Ekim Mesajı

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Milletvekili Barış Karadeniz'den 29 Ekim Mesajı
Aslan Özdemir
28 Ekim 2015 14:18

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında "Cumhuriyet, Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük devrimdir. Cumhuriyet bir aydınlanma devrimidir" dedi.

Hayrettin Kaya

 

Cumhuriyet’in çağdaş kazanımları ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden iç ve dış tehditlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde kararlı duruşlarından ödün vermeyeceklerini vurgulayan Karadeniz’in mesajı şöyle:

 

“Cumhuriyetimizin 92’inci yıldönümünü kıvançla kutluyoruz. Bugün ülkenin her köşesinde, ortak bir coşku ve heyecan yaşıyoruz. Bir ulusun bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği büyük bir mücadelenin sonucunda elde ettiği en önemli kazanım olan Cumhuriyet, bu coşku ve kıvancın en önemli nedenidir. Cumhuriyet, Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük devrimdir. Cumhuriyet bir aydınlanma devrimidir.

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bağımsızlık mücadelesinin ardından Cumhuriyet’in ilanıyla ulusumuzun kötü yazgısı değişmiş, çağdaş, demokratik, laik, hukuk devleti kurulmuştur. Yüce Atatürk, “Bütün ümidim gençliktedir” diyerek sonsuz güven duygusu ile “En büyük eserimdir” dediği Cumhuriyet’i gençlere emanet etmiş, gençliğimize bu tarihi onurlu görevi vermiştir.

 

Bugün, halkımızın çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyet’e borçlu olduğu kazanımlar tehdit altında olsa da, Türk Milleti Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşatılması için son derece hassas ve duyarlıdır. Hiç kuşku duyulmasın ki, Cumhuriyet’in çağdaş kazanımlarına ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden iç ve dış tehditlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde kararlı duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz.

 

Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna götüren kararlılık ve inanç, bugün de bütün varlığı ile yüreklerimizdedir. Bu kararlık ve inançla, Cumhuriyet’in bize kazanımı olan demokratik hakkımızı kullanarak, “ÖNCE TÜRKİYE”  diyecek ve “AYDINLAMA DEVRİMİ” Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşaması için oy vereceğinize yürekten inanıyorum.

 

Bu duygularla, başta olmak üzere, Mustafa Kemal Atatürk silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda etmiş şehit ve gazilerimizi, bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Sinoplu hemşerilerimin ve Ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.