Dolar 32,5188
Euro 34,7220
Altın 2.497,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Microsoft’ta deprem

Mobil dünyada ne kadar uğraşsa da bir türlü istediği sonucu alamayan Microsoft, bu doğrultuda bir çok kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamaya göre 2850 kişi işten çıkarılacak.

Microsoft’ta deprem
2 Ağustos 2016 13:45

Bundan tam 3 yıl önce bir zamanların piyasada fırtınalar estiren telefon şirketi Nokia’yı bünyesine katan Microsoft bu girişim ile mobil cihaz pazarında kendine yer edinmek istiyordu. O zamanlar oldukça iyi bir yatırım olarak değerlendirilen bu hamle zamanla hayal kırıklığına dönüştü.Takvimler 2015 yılını gösterdiğinde ise Microsoft tarafından gelen açıklamalar hiç de iç açıcı değildi. Şirket Nokia satın alımının ardından 7.6 milyar dolar zarar uğradığını duyurdu. Bu gelişmelerden sonra küçülme politikası izleyen şirket 7800 personeli işten çıkaracağını açıkladı. Hemen ardından Nokia telefon bölümü ve isim hakları 350 milyon dolara diğer bir teknoloji devi Foxconn’a satıldı.Son gelen bilgilere göre ise 2850 kişiyi daha işten çıkarmaya hazırlana Microsoft, eğer bu hamlesini de yaparsa toplam gönderilen personel sayısı 4700 sayısına ulaşacak. Bu sayı toplam iş gücünün yüzde 4 gibi bir rakama denk geldiği söyleniyor. Yakın gelecekte Microsoft yeni çözümler bulmaya yönelmez ise daha çok sorunla karşılaşacak gibi gözüküyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.