Dolar 32,5488
Euro 34,8520
Altın 2.427,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Az Bulutlu
Sinop
23°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C

MHRS randevusu nasıl alınır?

MHRS randevusu hakkında uzmanlar yeni uyarıları ile beraber şaşırttı.

MHRS randevusu nasıl alınır?
21 Ocak 2016 22:51

MHRS randevusu hakkında uzmanlar yeni uyarıları ile beraber şaşırttı.

Sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşmayı sağlayan MHRS için tek yapmanız gereken sisteme üye olmak. Vatandaşa kolaylık sağlayabilmek için dijital kamu hizmetlerini aktif olarak kullanan kamu kurumlarından Sağlık Bakanlığı, MHRS adı verilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ni hayata geçirdi.

Sağlık Bakanlığı, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında projelendirerek, hayata geçirdiği MHRS ile aktif bir sağlık hizmetleri yapısı oluşturabilmeyi hedefliyor. MHRS sistemi sayesinde vatandaşlar mhrs.gov.tr adresinden, MHRS sistemine bağlı ALO 182 hattından ve MHRS Mobil ile Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden kısa sürede muayene randevusu alabiliyor. Hastanelerde oluşan kalabalığa ve yoğun evrak işlemlerine maruz kalmadan birkaç dakika içerisinde MHRS’den 15 günlük periyotlar halinde randevu alınabiliyor.

MHRS ONLİNE RANDEVU ALMA

Hastane randevusunun kolayca alınabilmesi için öncelikli olarak sisteme üye olunması gerekiyor. MHRS Online Randevu Sistemi vasıtasıyla hastane randevusu oluşturmak isteyen vatandaşlar, randevu almak istedikleri Hekim Randevu Sistemi kapsamında olan hastanelerin internet sitelerindeki “MHRS Online Randevu” ya da mhrs.gov.tr adresindeki “Randevu Al” linkine tıklayarak, Vatandaş Giriş ekranından üyelik işlemlerini 5 aşamalı bilgi girişi ile kolay bir şekilde, randevu alabiliyorlar.

Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne üyeliklerini tamamlayan vatandaşlar tüm Türkiye’deki 2. ve 3. kademe kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ne kolay bir şekilde online hastane randevu alımlarını gerçekleştirebiliyor. MHRS, özel hastaneleri kapsamıyor.

ALO 182 HATTINDAN MHRS RANDEVUSU ALMA

MHRS randevusu almak için ev, iş, ankesör veya cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır. Çağrı merkezlerinde görev yapan operatör tarafından randevu talebinden bulunan vatandaşın T.C. kimlik numarası sisteme girilir, bilgiler doğrulandıktan sonra, randevu alınmak istenen hastane, poliklinik ve hekim bilgileri istenir. Vatandaşın hangi hastane veya polikliniğe gideceğini sisteme giren asistan, randevu talep edilen doktor için en uygun tarih ve saat dilimleri hakkında vatandaşa bilgi verir ve son olarak vatandaş seçimini yaparak MHRS randevusunu almış olur.

AKILLI CİHAZLARLA MHRS RANDEVU ALMA

Android, IOS, BlаckBerry ve windows işletim sistemlerine sаhip аkıllı cihаzlаr (telefon, tаblet) için “MHRS Mobil” uygulаmаsı bulunuyor. “MHRS Mobil” cihаzınızın kullаndığı uygulаmа mаrketinden (аpp Store, Plаy Store vs.) ücretsiz olаrаk indirilebiliyor. Uygulamayı indirdikten sonra, Vatandaş Giriş ekranından kayıt oluşturarak, MHRS randevu işlemi gerçekleştiriliyor.

MHRS Mobil ile randevu alınabildiği gibi, iptal de edilebiliyor.

RANDEVU NASIL İPTAL EDİLİR?

T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra sağ taraftaki bölümde yer alan “Randevu Geçmişi” işlemlerinden iptal işlemleri gerçekleştiriliyor. İptal edilmek istenen randevunun sağ tarafındaki “İPTAL ET” butonuna basarak, randevu iptal ediliyor. ALO182’den de iptal işlemleri yapılabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.