Dolar 32,6286
Euro 34,7879
Altın 2.511,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Mevlid-i Nebi Haftasında ilçemizde kitap fuarı ve söyleşi çadırı kuruldu

Ayancık İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi haftasına dair farkındalık oluşturmak amacıyla Kaymakamlık, Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik Merkezi ve hayırseverlerin desteğiyle 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanına “Mevlid-i Nebi etkinlik alanı” kuruldu.

Mevlid-i Nebi Haftasında ilçemizde kitap fuarı ve söyleşi çadırı kuruldu
11 Ekim 2022 12:16

Bir söyleşi çadırı bir de kitap fuarından oluşan etkinlik alanında Mevlid-i Nebi sohbetleri ve Mevlid-i Nebi Kültür söyleşileri adı altında programlar gerçekleştirildi. Her gün üç konuşmacıyla devam eden sohbet ve söyleşilere ilçede bulunan ortaokul ve liseli öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı program çerçevesinde öğretmenleri eşliğinde katıldı. Halkın da yoğun ilgi gösterdiği etkinlik alanında hafta boyunca misafirlere hayırseverlerin desteğiyle çeşitli ikramlarda bulunuldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye diyanet Vakfı ve daha pek çok yayına ait kitapların bulunduğu kitap fuarı yoğun ilgi görürken, programa katılan tüm öğrenci ve öğretmenlere kitap hediye edildi. Alanda ayrıca Türk İslam Sanatlarından Naht ve Ebru atölyeleri kurularak gençlerin ve çocukların bu sanatları tanıması sağlandı.

Yapılan faaliyet hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Ömer Faruk KIVRAK şunları söyledi: Mevlid-i Nebi etkinlik alanımızı ilçemize renk katmak ve çok daha fazla insanın bu etkinlikten istifade edebilmesini sağlamak amacıyla en fazla görünür olabileceği yerde kurmayı istedik. Sn Kaymakamlığımız ve Belediye Başkanlığımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde etkinlik alanımızı İlçemiz 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanına kurmayı kararlaştırdık.

Bir hafta hizmet veren etkinlik alanımızı programlı olarak ortaokul ve liselerimizde okuyan 1000 kadar öğrenci ziyaret etti. Her bir öğrencimize ikramda bulunup kitap hediye ettik. Bir tarafta kitaplar bir tarafta söyleşi ve sohbetler bir hafta boyunca ilçemize renk kattı. Her gün çadırımızdan hem halkımıza hem de vatandaşlarımıza tatlı ikramı yapıldı. Amacımız Hz. Peygamber dendiğinde akla öncelikle ilim ve irfanın sonra da hafta boyunca etkinlik alanında yaşanan bu güzelliklerin gelmesini sağlamaktı. Etkinlik alanında her gün bazıları sabit, bazıları ise nöbetleşe olmak üzere toplam 25 civarında hocamız görev aldı. Tüm daire personelimiz Şube Müdürümüz Mehmet AKTAŞ ve Vaize Esma AK hocalarımız önderliğinde bu işe seferber oldu. Hatta genç din görevlilerimiz geceleri alanımızda nöbet tuttular. Hz. Peygamberin adının duyulmasına katkı sağlayabilme düşüncesi hocalarımızın hafta boyunca motivasyon kaynağı oldu. Salimen programımızı bitirmeyi ve halkımızın memnuniyetini görmeyi nasip ettiği için de Rabbimize şükrediyoruz. Bu güzelliklerin oluşmasına vesile olan Kaymakamlığımıza, belediye Başkanlığımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Gençlik Merkezimize, İlçemizde faaliyet gösteren Ayancık Ahşap’a ve tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Daire personelimiz ve din görevlilerimize de gösterdikleri büyük gayret için ayrıca şükranlarımı arz ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.