Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Meteoroloji yeni bir hava durumu uyarısı yayınladı

Meteoroloji tarafından yayınlanan yeni hava durumu uyarısı bir kez daha şiddetlendirdi.

Meteoroloji yeni bir hava durumu uyarısı yayınladı
Aslan Özdemir
29 Ocak 2016 20:22

Meteoroloji tarafından yayınlanan yeni hava durumu uyarısı bir kez daha şiddetlendirdi.

Hayrettin Kaya

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Erzincan, Ardahan ve Erzurum’un kuzey ilçeleri, gece saatlerinden sonra İstanbul’un kuzey ve doğu kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya’nın kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer kesimlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Erzincan, Ardahan ve Erzurum’un kuzey ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde 2 ila 6 derece artacak.
Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice esecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı uyarılarla yetkililerin ve vatandaşların gerekli tedbirleri almasını istedi. Meteoroloji’den gelen uyarılar şöyle:
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
“Yağışların; Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
KAR ERİMELERİNE DİKKAT
Karadeniz kıyılarında yağmur şeklindeki yağış ve hissedilir derecedeki sıcaklık artışı ile birlikte kar erimeleri bekleniyor, su baskını, heyelan ve çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
ÇIĞ TEHLİKESİ
Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunuyor, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor..
BUZLANMA VE DON OLAYI
Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”
BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Parçalı, zamanla doğusunun çok bulutlu, gece saatlerinden sonra İstanbul’un kuzey ve doğu kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya’nın kıyı kesimlerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Sivas, Yozgat, Kayseri ve Nevşehir çevrelerinin hafif kar yağışlı, Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin hafif yağmur ve yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların hafif yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde bekleniyor.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı, kuzey kesimlerinin çok bulutlu, Erzincan, Erzurum’un kuzeyi ve Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
ANKARA: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu. (3)
İSTANBUL: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kuzey ve doğu kesimleri hafif yağmurlu. (9)
İZMİR: Parçalı ve az bulutlu.(16)
ADANA: Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu. (14)
ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu. (17)
SAMSUN: Çok bulutlu ve yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı.(11)
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey kesimleri kar yağışlı. (-10)
DİYARBAKIR: Az bulutlu.(8)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.