Dolar 32,5769
Euro 35,0003
Altın 2.428,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Merterli Nova Trendyol’un Davasını Eritti

2012 senesinde Merterli Nova Trendyol hakkında soruşturma açmıştı. Açılan davanın tam 4 sene sürmesi bir çok sebebi gerektirdi. İki sanığın gerekli açıklamalarda bulunmasına rağmen istenen sonuç elde edilemedi. Bu sebeple Merterli Nova Trendyol’un davayı kaybetmesine neden oldu.

Merterli Nova Trendyol’un Davasını Eritti
16 Şubat 2016 23:42

2012 senesinde Merterli Nova Trendyol hakkında soruşturma açmıştı. Açılan davanın tam 4 sene sürmesi bir çok sebebi gerektirdi. İki sanığın gerekli açıklamalarda bulunmasına rağmen istenen sonuç elde edilemedi. Bu sebeple Merterli Nova Trendyol’un davayı kaybetmesine neden oldu.

Merterli Nova Trendyol’a dava açtı. Mahkeme, Trendyol’un ‘Milla’ markasıyla Nova Group’un ‘Mila by Nova’ ‘marka hakkına tecavüz’ suçu işlediğine karar verdi. Karar, Yargıtay tarafından da onaylandı.

MERTERLİ tekstil firması Nova Group’un, DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Tic. A.Ş. (TRENDYOL) aleyhine açtığı ‘marka hakkına tecavüz’ davası sonuçlandı. 4 yıllık dava sürecinin sonucunda mahkeme, davacıyı haklı buldu ve Trenyol’un, ‘Milla’ ibaresini kullanmasını yasakladı. Bu ifadeyi taşıyan ürün ve ticari evraklar için de toplatma kararı verildi.

İki şirket arasında Milla markasının kullanılmasına yönelik hukuk mücadelesi 2012 yılında başladı. Nova Group yetkilileri, Ağustos 2007’de, Türk Patent Enstitüsü’ne başvurarak ‘Mila by Nova’ markasını tescil ettirdiklerini, bu markayı andıran ‘Milla’nın Trendyol tarafından kullanıldığını görünce konuyu mahkemeye taşıdıklarını açıkladı.

Nova’nın kurucusu Haldun Boz, Ağustos 2011’de noter kanalı ile Trendyol’a ihtarname çektiklerini ancak, sonuç alamayınca Ocak 2012’de dava açtıklarını, 26 Ocak 2016 itibariyle de tüm yargı sürecinin tamamlandığını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.