Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 16°C

Memurlar İçin Yeni Düzenleme Kararı Çıktı

Memurlar için yapılan yeni düzenleme haberleri geldi. İşte memurlara müjdeli haber! Yeni memur düzenlemesinde neler var?

Memurlar İçin Yeni Düzenleme Kararı Çıktı
26 Temmuz 2016 20:50

Memur denilince aklımıza ilk olarak tabii ki resmi giyinen, kravatlı, sakalsız, kısa saçlı olması beklenir. Artık memurlar uzun saç ve sakalla işe gidebilecek ve bu tüm devlet kurumlarında yürürlüğe girilecektir. Ayrıca kravat takılması zorunlu olmayacaktır. Ve memurlar isterse kumaş pantolon yerine kot pantolon ile işe gelebilecek.

En son bu serbestlik 34 yıl önce vardı. 34 yıl önce de memurlar kot pantolonla olmasa bile kravatsız, uzun saç ve sakallı gelebiliyordu. Yine de özel sektörde idari amirler sınırlama ve yasaklama getirebilirler. En son 1982 yasama yürütme kanunlarına göre memur kıyafet, görev dağılımı gibi görevler düzenlenmişti. Bu kanundan bu yana memurların görevlerinde büyük değişiklikler yapılmadı. Değişikliklerin kalıcı olacağı ve vatandaş tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu oldu.

Kendi yorumum ise sakal ve uzun saçın olmaması yönündedir.

Bu kadar serbest denilse de yine aşırı kaçılmasının da önüne geçilecek. Belirli yetkililer yine aşırıya kaçılmaması için kontroller edecektir.

Düzenleme yeni yıl ile birlikte yürürlüğe girecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.