Dolar 32,5069
Euro 34,9330
Altın 2.437,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Meme Kanserinden Korunma Yolları – Anti Kanser Etkisi Sağlayan Besinler – (01/02/2016)

Her sene 15 milyon kişinin burun buruna kalmış olduğu kanser rahatsızlığından korunmak amacı içerisinde yapılacak birden fazla çok şey mevcuttur..

Meme Kanserinden Korunma Yolları – Anti Kanser Etkisi Sağlayan Besinler – (01/02/2016)
1 Şubat 2016 15:29

Her sene 15 milyon kişinin burun buruna kalmış olduğu kanser rahatsızlığından korunmak amacı içerisinde yapılacak birden fazla çok şey mevcuttur. Bunların en başında ise doğal kanser önleyici besin gurubunun mucizevi gücünden yararlanmaktan geçiyor.

Birden fazla hastalık içerisinde bulunmakta olduğu üzere kanserden korunmak adına da doğru besin grupları ile sağlık bir şekilde ve dengeli beslenmek en önemli rolü oynamaktadır. Anti kanser besin çeşitlerinin başında ise soya sütü veya soya filizi olarak da tüketilebilir olan soya fasulyesi gelmektedir. Özellikle östrojen hormonuna karşı büyük bir etkisi ile mesane kanserini önlediğine dair birden fazla çalışma da mevcuttur.

Kanser hücre yapısının toksik etkisini bloke içerisinde bırakarak büyümelerini engellemekte olan üzüm, sağlıklı hücre çeşitlerinin de korunması durumuna yardımcı olduğu görülüyor. Birden fazla çalışmayla üzüm çekirdeğinin birden fazla kanser çeşidine karşı koruyucu etkisi olmakta olduğu kanıtlanmaktadır. Üzüm, deri ve meme kanseri riskini azaltma durumunda fayda sağlamaktadır.

Polifenol içermekte olan yeşil çay özellikle kanser hastalığına yönelik olarak koruyucu etkisiyle önümüze çıkmış bulunmaktadır. Yeşil çayın mide ve bağırsak kanser rahatsızlığına karşı pozitif bir etkisi olduğu belirtilmiştir. Kanser büyümelerinin yavaşlaması ve benzeri yayılım durumlarının önlenmesi içerisinde oldukça etkili olmuş olduğunu göstermekte olan çalışmalar durumları da günümüz içerisinde mevcut bir haldedir.

Somon, uskumru, sardalya gibi balıklar ve cevizde bulunmakta olan omega 3, göz ve beyin hücrelerinin korunması üzere etkili olan bir besin türüdür. Birden çok çalışma meme, prostat ve bağırsak kanserlerinde koruyucu etki göstermekte olduğu kanıtlandığı görülmüştür.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.