Dolar 32,5933
Euro 35,0082
Altın 2.450,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Mehmet Ersoy Nükleer Santrali Konuştu

Nükleer santralden 2000 kişi istihdam edecek

Mehmet Ersoy Nükleer Santrali Konuştu
25 Mayıs 2013 17:28

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy geçtiğimiz gün katıldığı televizyon programında Sinop'ta yapılacak olan nükleer santral hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Ersoy, Türkiye'de Nükleer çalışmaların 1956 yılından bu yana devam ettiğini ve o günde bu yana geçmiş hükümetlerin nükleer santral yapma isteğinde olduğunu belirterek yaşanan siyasi istikrarsızlıklardan dolayı bu yatırımın yapılmadığını, kendi hükümetleri ile oluşan istikrar ortamı ile bu yatırımın yapılacağını ifade etti.

Ersoy konuşmasında Nükleer Santralin Sinop için büyük bir kazanım olduğunu vurguladı. Ersoy konuşmasında şunları söyledi: "(…) Artık 3. nesil teknoloji, dünyanın en gelişmiş teknolojisi kullanılacak. Eğer sızıntıyı risk olarak görüyorsak ülkemizin Bulgaristan Romanya, Ukrayna, Rusya Ermenistan komşularının tamamında nükleer santral var, artı Karadeniz'de uluslar arası karasularda Rusya'nın nükleer denizaltıları seyrüsefer edebiliyor. Şimdi, tehlike ise o tehdinin içerisindeyiz. Sızıntıdan korkuyorsak Allah korusun dünyada nadir olarak oldu bu kazalar o ilkel teknolojilerden dolayı. Türkiye bunu yapmaya karar verdi ise zaten Türkiye'nin etrafı bu riskler ile çevrili ozaman Bartın'da, İnebolu'da, Ordu'da yapılmış olmasının Sinoplu açısından risk bakımından fark edecek bir şey yok ki. Allah korusun Ukrayna'da Çernobilde meydana gelen kazada bütün Karadeniz etkilendi. O zaman Türkiye'de bir kalemde yapılan en büyük yatırım 22 milyar dolarlık yatırım. Bu Sinop'a yapılsın. 2023 yılında tümü ile tamamlanmış olacak, on yıllık bir yatırım süreci var. 2 ile 3 yıl arası etüd proje ve inceleme safhası.

"Sinop asla eski Sinop olmayacak"
2.000 kişinin istihdam edeceğini söyleyen Ersoy "Nihai olarak 2 yıldan sonra inşaası başlamış olacak inşaası zirve noktaya ulaştığında 10.000 çalışanımız olacak bitiğinde 500'ü mühendis olmak üzere 2.000 kişi istihdam edilecek. Ayrıca orada bir nükleer araştırma merkezide kurulacak. Orası nükleer enerjinin eğitim merkezide olacak bizim için. Buranın bize sağlayacağı sirkülasyon, nükleer santrali ziyerete gelecek olanlar. Sinop asla eski Sinop olmayacak çok daha farklı çok daha zengin işsizi çok daha az bir Sinop haline gelecek. Böyle bir nimetten başka bir il faydalanacağına benim ilim faydalansın" dedi.

Ersoy konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim şuanki kullandığımız enerji on yıl önceki kullandığımız enerjinin hemen hemen iki katı on yıl sonra bunun iki katı kadar daha bir enerjiye ihtiyacımız var. Bütün yenilenebilir kaynaklarımızı doğal kaynaklarımızı seferber etmiş olsak bu açığımızı kapatmamız mümkün değil. Bir şeye karar vereceğiz ya büyümekten ya gelişmekten vazgeçeğiz ya da dünyanın kullandığı bütün imkanları seferber edeceğiz. Paris'in etrafında 6, Londra'nın etrafında 8 tane nükleer santral var ve bunlar dünyanın en önemli turizm merkezleri"

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.