Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Maviş Sinop Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı tarafından düzenlenen “Demokrasilerdeki Hükümet Sistemleri” paneline konuşmacı olarak katıldı.

Maviş Sinop Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu
8 Nisan 2017 17:32

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı tarafından düzenlenen “Demokrasilerdeki Hükümet Sistemleri” paneline konuşmacı olarak katıldı

Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Merkezinde yapılan panele, Milletvekili Nazım Maviş’in yanı sıra Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldılar.

Panelde ilk olarak Sinop Üniversitesinde görevli akademisyenler tarafından Parlamenter Sistem ve Başkanlık Sistemi konulu sunumlar yapıldı. Ardından ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” hakkında öğrencilere bilgiler veren Maviş, yakın tarihten örnekler vererek öğrencilerin yönelttiği soruları içtenlikle yanıtladı.

Milletin İradesini Egemen Kılacak

Referandum sonucunda ayrışma değil kardeşliğe vesile olmasını temenni eden Maviş,  Türkiye, geçmişinde önemli olaylar yaşadı. 28 Şubat’ı yaşadı. Seçilmiş iktidar düşürüldü. Referandumda getirilen sistem geçmiş dönemlerin arızalarını giderecek ve milletimize uygulanan vesayetin sonunu getirecek inşallah. Geçmiş dönemlerde seçim sonucunda hükümet kurulamaması sıkıntısı yaşanıyordu. Hükümete müdahaleler oluyordu. Partiler kapatılıyordu. Bunlar seçmenlerin iradesine müdahaledir. Bizim de temel amacımız istikrarlı bir yapıya kavuşma isteğimizdir. Milletimiz yeni sistemle ardık iradesini egemen kılacak. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile çift başlılığı gidererek daha istikrarlı, millet egemenliğinin daha iyi yansıtıldığı bir sisteme geçeceğiz” dedi.

Gençlerimize Güveniyoruz

Maviş konuşmasında seçilme yaşının 18’e indirilmesini de değerlendirerek, “Bizler gençlerimize güveniyoruz. Sizler geleceğimizin teminatısınız, istikbalimizsiniz. Bu bağlamda mecliste sizlerin de talep ve isteklerinizi gündeme taşıyacak genç vekillerimize ihtiyaç var” dedi.

Maviş Sinop Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu Maviş Sinop Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu Maviş Sinop Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu Maviş Sinop Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu Maviş Sinop Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu Maviş Sinop Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu Maviş Sinop Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.