Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Maviş 'Gençlerin Ak Parti'ye Oy Vermesi İçin 100'lerce Sebep Var

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş “Gençlerin partisi AK Parti’dir' dedi.

Maviş 'Gençlerin Ak Parti'ye Oy Vermesi İçin 100'lerce Sebep Var
Aslan Özdemir
4 Haziran 2015 18:47

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş “Gençlerin partisi AK Parti’dir. Gençlerin sadece oyları değil fikirleri de önemlidir. Gençlerin fikir ve önerilerine hatta eleştirilerine her zaman değer verdim, bundan sonra da değer vermeyi sürdüreceğim” dedi.

Hayrettin Kaya

AK Parti Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş gençlik konusuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada  “Gençlerimize güveniyor; gençliğimizi bugünün enerjisi, yarınların teminatı olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Gençlerin oylarına talip olduğunun altını çizen Nazım Maviş açıklamasını şöyle sürdürdü: “Gençlerin AK Parti’ye oy vermesi için 100’lerce sebep var. Gençlerin seçim beyannamemizi okumasını isterim. 100 yılda yapılamayan pek çok iş bu dönemde yapıldı.”

 

HER ŞEY GENÇLER İÇİN

AK Parti iktidarlarının gençlerle ilgili ciddi işlere imza attığını ifade eden Nazım Maviş örnek olarak şunları saydı:

“AK Parti iktidarlarımız döneminde üniversite harçlarını kamu olarak üstlendik, öğrencilerimizi büyük bir yükten kurtardık.”

“2003’ten bugüne, başvuru yapan her üniversite öğrencimize burs veya kredi imkânı sağladık. İktidara geldiğimizde 450 bin gencimize kredi verilirken, bu rakamı yaklaşık 3’e katlayarak 340 bini burs, 925 bini kredi olmak üzere 1 milyon 265 bin öğrencimize burs veya kredi vermeye başladık.”

“Üniversiteye girişte uygulanan katsayı adaletsizliğine son verdik.”

“Üniversitelerden ilişiği kesilen yaklaşık 800 bin öğrencimizin genel af düzenlemesi ile eğitimine devam etmesini sağladık.”

“Seçilme yaşını 25’e düşürdük.”

“Zorunlu askerlik süresini 18 aydan 12 aya, yedek subay askerlik süresini 15 aydan 12 aya, kısa dönem askerlik süresini 8 aydan 6 aya indirdik.”

“Yurtdışı eğitim ve değişim programlarından yararlanan öğrenci sayısını artırdık.”

 

GENÇLER İÇİN SOSYAL-KÜLTÜREL İMKÂNLAR

“15-18 yaş arasındaki gençlerin dernek kurabilmelerini sağladık.”

“2002 yılında 74 olan gençlik merkezi sayısını, bugün 81 ilde 193’e yükselttik.”

“Gençlik Liderliği Projesi’ni başlattık. 193 Gençlik Merkezi’nde 827 gençlik liderimiz görevlendirildi.”

“Gençlerimize yönelik olarak 48 stadyum, 343 spor salonu, 568 futbol sahası, 24 atletizm pisti, 205 çok amaçlı spor tesisi inşa ettik.”

 

GENÇLERE İSTİHDAM ve İŞ İMKÂNI

“İl kez genç istihdamı için teşvikler sağladık. 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük olanların istihdamını teşvik amacıyla gençlere ait SSK primlerini, belirli oranlarda 5 yıl boyunca karşıladık. Genç girişimcilerin sermaye şirketlerine ilk defa vergi muafiyeti sağladık.” 

“100 Genç Girişimciye 100 Bin Lira Hibe Desteği” programını başlattık. Genç girişimcilere şirket kurma masrafları ve diğer harcamaları için 30 bin TL hibe olmak üzere 100 bin TL girişim sermayesi verilmeye başlandı.”

“İŞKUR tarafından verilen kurslara katılan kursiyerlerin 15 günlük SSK primlerini karşılıyoruz. Ayrıca kursiyer başına 600 TL ücret ödüyoruz.”

Nazım Maviş açıklamasının devamında yeni dönemde daha çok projeyle gençlerin hizmetinde olacaklarını söyledi. 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.