Dolar 32,4790
Euro 34,9431
Altın 2.436,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Maviş, Bakan Mahir Ünal’ı, Sinop’lu Turizmciler İle Buluşturdu

Sinop Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş’in ev sahipliğinde düzenlenen “4. Sinop Turizm İstişare Toplantısı” Ankara’da, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın katılımı ile gerçekleşti.

Maviş, Bakan Mahir Ünal’ı, Sinop’lu Turizmciler İle Buluşturdu
19 Şubat 2016 12:56

Sinop Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş’in ev sahipliğinde düzenlenen “4. Sinop Turizm İstişare Toplantısı” Ankara’da, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın katılımı ile gerçekleşti.

Ankara İller Bankası Sosyal Tesislerinde düzenlenen 4. Sinop Turizm İstişare Toplantısı’na Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Milletvekili Nazım Maviş, CHP Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Tanıtım Genel Müdürü, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü, Yatırım İşletmeleri Genel Müdürü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Sinop İlçe Belediye Başkanları ve Kaymakamları ve Sinop’lu Turizmciler katıldı.

Yapılan toplantı ev sahibi Nazım Maviş’in sunumuyla başladı. Maviş, sunumunda Sinop’un turizm potansiyellerine değinerek Sinop turizmine vizyon oluşturacak stratejilere ve hedeflere vurgu yaptı. Maviş’in sunumunun sonrasında, Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya,  kapsamlı bir şekilde Sinop’un Turizm değerlerini ve projelerini anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın konuşmalarıyla toplantı devam etti. Sayın Mahir Ünal, konuşmasında “Sinop’un iç turizmdeki destinasyon avantajına, eko turizm potansiyeline değinerek Bakanlığın bu hususlardaki projelerinden bahsetti”. Ünal, Nazım Maviş ile daha önce yaptığı görüşmeler sonrasında Sinop’la özel olarak ilgilenilmesi için tanıtma genel müdürlüğüne talimat verdiğini belirtti.

Gerçekleştirilen konuşmalar sonrasında toplantı katılımcıları, Sinop Turizminin gelişmesi noktasında Kültür ve Turizm Bakanlığından beklentilerini paylaştılar. Sinop’un iç limanını sit alanı olması, Sinop Cezaevi AB hibe projesinde yaşanan aksaklıklar, turizm plan notunun büyük oteller inşasındaki oluşturduğu engeller Sinop’un temel sorunları olarak Sayın Bakan Mahir Ünal ile paylaşıldı.

Mahir Ünal, cezaevi projesinde yaşanan aksaklıkların giderilmesi için bürokratlarına kesin talimatlarını iletti. Plan notu değişikliği talebiyle ilgili Bakanlık olarak gerekli desteği sağlayacaklarını belirtti. Sinop iç limanı sit alanı genişliği ile ilgili şikayetlere yönelik Bakanlığın gerekli çalışmaları yapacağının teminatını verdi.

Sinop turizmcileri, Kültür ve Turizm Bakanı ile kendilerini buluşturan ve bu profesyonel toplantı ortamını kendilerine sunan Sinop Milletvekili Nazım Maviş’e teşekkürlerini sunarak, toplantıdan Sinop Turizmi için yeni hedefler ve büyük bir vizyonla ayrıldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.