Dolar 32,5994
Euro 34,8026
Altın 2.503,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Maskeler düşüyor!

  15 Temmuz akşamı yapılan alçakça ve hain darbe girişiminin sis perdeleri de yavaş yavaş aralanıyor. Dönemin Sinop valisi olarak ilin ve ülkenin

Maskeler düşüyor!
25 Temmuz 2016 10:20

15 Temmuz akşamı yapılan alçakça ve hain darbe girişiminin sis perdeleri de yavaş yavaş aralanıyor.

Dönemin Sinop valisi olarak ilin ve ülkenin tarihine kara bir leke olarak sürülen Yasemin Özata Çetinkaya’nın, Sinop’a özel seçilmiş ve gönderilmiş kanısı iyiden iyiye Sinoplular tarafından yüksek sesle dile getirilmeye başlandı! Geldiğinde itibaren ilde görev yapan Hiçbir Fetocu il kurum müdürleri için soruşturma ve araştırma gereği duymayan Vali Yasemin Özata Çetinkaya, bununla da yetinmeyeyip ildeki devlet açısından hassas ve strateji önem taşıyan yerlere de kendine yakın kişileri atadı.

PÖH’E SİNOP’TA YER VERMİYORLAR

Fetocu vali Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop’ta kurulmak istenen Polis özel harekat  (PÖH) eğitim ve yerleşim merkezi için Sinop’un Melikşah köyünde  bir tarım arazisinin kamulaştırılması için KAMU YARARI kararı alınmasında rol alacak heyetin oluşumunda da  FETÖ bağlantılısıyla daha önce gözaltına alınıp denetimli serbest bırakılan dönemin defterdarı M.Emin Narta gibi isimlerin yer almasında da bir sakınca görmüyor ve Sinop’un Gölbaşısı olacak olan Polis özel harekat  eğitim  ve yerleşim merkezi için  gerekli olan arazisinin kamulaştırılması konusunda defterdar  Narta, kendine verilen görevi hakkı ile yerine getiriyor (!)  ve de bu oluşumun gerçekleşmemesi için Vali Yardımcısı Ali Yılmaz ile birlikte karara imza atıyorlar. Böylelikle yer sağlanamıyor ve polis özel harekât Sinop’ta yerleşik hale getirilemiyor. Niçin? İşte bugün yaşanan o alçak ve hain darbecilere kolaylık sağlamak için! Ordunun içine sızmış asker üniformalı teröristler ilk nereye saldırdılardı? Tabi ki polis Özel harekat timinin yerleşik alanlarına. İşte Sinop’ta da Polis özel harekât timi oluşturulması FETÖ çetesi için tehlike arz edecekti. Devletin kendilerine verdiği imkan ve yetkileri bu hain çete bağlantılı kurum yetkilileri örgüt lehine kullandılar.

SÜMEN ALTI YAPTILAR

Öte yandan başta Vali Yasemin Özata Çetinkaya olmak üzere Fetocu kurum müdürleri İçişleri bakanlığı ya da kurumları ile ilgili bakanlıklardan gelen Fetocu yapılanma ile ilgili araştırma ve soruşturma genelgelerini Sümen altı yaparak, olaya ilgisiz kaldılar. Kamu binalarını kiralayan ve fetocu oldukları için boşaltmalarını istedikleri kişilerin içişleri bakanlığı tarafından gönderilen listesi de dahil en ufak bir girişimde bulunmadılar.

HİÇ KİMSE İÇİN SORUŞTURMA AÇTIRMADI

FETÖ çete bağlantısıyla ilgili olarak tutuklanan Sinop’un eski valisi Yasemin Özata Çetinkaya’ya içişleri bakanlığı tarafından  12.02.2016 Tarihinde 2842 sayılı bir genelge geldi.Genelge de  2014-2015 ve 2016 yıllarında paralel yapılanma ile ilgili bakanlık personeline ait  şahısların adli ve idari soruşturma geçirip geçirmedikleri  ceza alan personel olup olmadığı ve işlemden kaldırılan dosya sayısının ne olduğu bir rapor halinde istenildi.Fakat  FETÖ bağlantılı Vali ve Sinop’ta oluşturduğu ekibi bu işi yavaştan aldılar ve soruşturmayı sürdürüyormuş gibi yapıp ya da FETOCU oldukları bilindiği halde hiçbir personel için idari ve adli soruşturma başlatılmasına izin vermedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.