Dolar 32,3171
Euro 35,0910
Altın 2.299,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Marshmallow çok kısa bir süre sonra bizlerle!

Marshmallow hakkında gelen bilgiler işletim sistemini net olarak ortaya yaydı.

Marshmallow çok kısa bir süre sonra bizlerle!
Aslan Özdemir
22 Şubat 2016 11:31

Android 6.0 Marshmallow işletim sisteminin çıkışının üstünden tam olarak 3 ay süre geçti ancak halen beklenen bir şey olmadı! Google, Android’in farklı sürümlerinin güncel kullanım oranlarını yayınladı. 4 Ocak’la sonlanan 7 günlük periyodu temel alan veriler, Android Marsmallow’un çok yavaş genişlediğini, Lollipop’un ise daha hızlı yayıldığını gösterdi.

Hayrettin Kaya

Android 6.0 Marsmallow’un resmi tanıtımı 29 Eylül’de yapılmış ve işletim sistemi, 5 Ekim’de belirli telefonlara sunulmaya başlanmıştı. Ancak Google’ın mobil platformu aradan 3 ay geçmesine rağmen Android’li cihazların yalnızca yüzde 0,7’sine girmeyi başarmış görünüyor. Bu oran, geçen aya göre yaşanan artışın yüzde 0,2’de kaldığını gösteriyor.

Yayınlanmasının üzerinden 1 seneden fazla süre geçen Android 5.0 Lollipop ise önceki aya göre en çok kazanımı elde eden sürüm. Android 5.0’lı cihazlar, aydan aya yüzde 0,6 artış gösterirken Android 5.1’li cihazlar, yüzde 2,5’lik artışla çok daha başarılılar.

Android Lollipop’un toplam kullanım oranı ise yüzde 32,6 olarak karşımıza çıkıyor.

Daha eski bir sürüm olan Android 4.4 Kitkat, yüzde 0,5’lik gerilemeye rağmen aktif Android’li cihazların yüzde 36,1’inde kullanılıyor, dolayısıyla en çok kullanılan Android sürümü olmayı sürdürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.