Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Yağmurlu
Sinop
23°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C

Leylekler Sinop’A Geldi

Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte göçmen kuşlar gelmeye başladı.

Leylekler Sinop’A Geldi
24 Haziran 2016 16:10

Yazın habercisi, baharın müjdeleyicisi olan leylekler yavaş yavaş yuvalarında görünmeye başladı. Yuvalarını genelde elektrik direklerinin üstüne yapan leylekler, çevredeki insanlarda büyük bir hayranlık bırakıyor.Genellikle Sinop merkezi tercih etmeyen leylekler, genelde Boyabat, Durağan ‘a göç ederlerdi.

Şimdilerde ise Sinop’ta Abalı Köyü’ndeki Abalı İlköğretim Okulu’nun önünde mesken tutan leylekler köylülerin ilgi odağı oldu. Uzun zamandan sonra köylerinde yeniden leylekleri gören vatandaşlar, bu görüntünün kendilerini mutlu ettiğini söylediler. 

Leyleklerin zamanında geldiğini söyleyen vatandaşlar aslında bu hayvanlar buralara pek gelmezlerdi genelde Boyabat ve köylerini seçerlerdi ya yollarını şaşırdılar ya da mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıktan dolayı burayı mesken tuttular dediler.

Çok eski yıllarda her yıl leylekler bu mevsimde gelirlerdi. Burada yavruları olur, çoğalır ve sonbaharda giderlerdi uzunca bir sürenin ardından tekrar geldiler. Her yıl ilkbaharı ve yazın büyük bir bölümünü burada geçirirler. Onlara o kadar çok alışmıştık ki, gelme vakitleri yaklaştığından yuvalarına bakmaya başlıyoruz. Geldiklerinde de farklı bir duyguya kapılıyor, mutlu oluyoruz inşallah köylerimize bolluk ve bereket getiriler. Dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.