Dolar 32,5411
Euro 34,8759
Altın 2.430,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Az Bulutlu
Sinop
23°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Lassa son gaz devam etmiyor!

Lassa hakkında yapılan yeni bilgiler şaşırtıcı.

Lassa son gaz devam etmiyor!
17 Ocak 2016 21:49

Lassa hakkında yapılan yeni bilgiler şaşırtıcı.

Lagos  Sağlık Müdürü Dr. Jide İdris, düzenlediği basın toplantısında, Kaduna eyaletinin  Zaria şehrindeki Ahmadu Bello Üniversitesi’nde 25 yaşındaki bir öğrencinin,  Lagos’a ulaştıktan sonra ateş, boğaz ağrısı ve yutma güçlüğü şikayetiyle 9  Ocak’ta Ahmediye Hastanesi’ne başvurduğunu söyledi.
Lassa sıtması teşhisinin  15 Ocak’ta kesinleşmesinin ardından bu  hastanın eğitim hastanesine sevk edildiğini kaydeden İdris, hastayla temas eden  15 kişi ile 25 sağlık görevlisinin de 21 gün zorunlu gözlem altında tutulacağını,  bu kişilerin irtibat bilgilerinin de gelecekteki takipler için muhafaza  edileceğini belirtti.
İdris, virüsün tespit edildiği Ahmediye Hastanesi’nin mühürlendiğini,  bunun yanında ülkedeki salgın nedeniyle toplamda, hastalarla temas eden 92  kişinin gözlem altına alındığını bildirdi.
Ahmediye Hastanesi sözcüsü Kasım Akinreti de AA muhabirine yaptığı  açıklamada, Lagos eyalet yönetimi hastaneyi mühürlemek için geldiğinde bütün  hastaların hastane içinde olduğunu ve gözlem altında tutulduğunu dile getirdi.
Toplamda 92 kişinin gözlem altına alınarak federal eğitim hastanesine  sevk edildiği, salgının çıkış yeri olan Zaria kasabasındaki diğer kişilerle de  irtibata geçilmesi için gerekli adımların atıldığı, salgının yayılmasını  engellemek için ateşi 38,5’in üzerine çıkan herkesin toplumdan ayrı bir yerde  gözlem altına alınması gerektiği kaydedildi. Ülkede, ayrıca, tüm yüksek  ateş vakıalarının en yakın sağlık kuruluşuna bildirilmesi istenirken, hasta ile  temastan sonra 1 ila 3 hafta kuluçka süresine sahip Lassa virüsüne karşı bölge  halkının dikkatli olması çağrısı yapıldı.
Nijerya Sağlık Bakanı Isaac Adevole, ülkede en az 41 kişinin salgın  nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı.
Ebola salgınıyla aynı hastalık grubunda yer alan Lassa hastalığının  Ebola’ya göre daha hafif ve erken teşhis durumunda tedavisinin mümkün olduğu  belirtildi.  Besin kaynaklarının kirlenmesi sonucu farelerden insanlara geçtiği  belirtilen ve AKUT bir hastalık olarak nitelendirilen Lassa sıtmasının ağır  kanamalara yol açabilirken, ağır vakaların ölümle sonuçlanabildiği kaydediliyor.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.