8 Eylül 2026, 15:18:38
Dolar 48,4600
Euro 56,3124
Altın 6.855,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 26°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
26°C
Parçalı Bulutlu
Pts 22°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 23°C

Kuzey Makedonya’nın Bağımsızlık Günü’nde Konak’tan dayanışma mesajı

Kuzey Makedonya’nın Bağımsızlık Günü’nde Konak’tan dayanışma mesajı
8 Eylül 2026 14:29

Başkan Mutlu, Makedonya’nın bağımsızlığına kavuşmasının 35. yıl dönümünde, Makedonya’nın Radoviş ve Konçe Belediyelerinin meclis üyelerini konuk etti.

Başkan Mutlu, Makedonya’nın bağımsızlığına kavuşmasının 35. yıl dönümünde, Makedonya’nın Radoviş ve Konçe Belediyelerinin meclis üyelerini konuk etti.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Kuzey Makedonya’nın bağımsızlığının 35. yılında Makedonya’dan gelen Radoviş ve Konçe Belediyelerinin meclis üyeleriyle bir araya geldi. Bağımsızlık coşkusunun Konak’ta yaşandığı buluşmaya Konak Belediyesi’nin ailesi Makedonya göçmeni olan Meclis üyesi Birol Özkardeşler de eşlik etti. Karşılıklı iyi niyet mesajlarının verildiği kutlamada dayanışma vurgusu yapıldı. 

“Konak Belediyesi her zaman sizin kardeşiniz”

Dost ve kardeş ülke Kuzey Makedonya’dan gelen Radoviş ve Konçe Belediyelerinin meclis üyelerini konuk eden Başkan Mutlu, Bağımsızlık Günü’nü kutlayarak şunları söyledi:

“Bu akşam sizlerle birlikte olmak, Makedonya’nın Bağımsızlık Günü’nü birlikte kutlamak, bir masanın etrafında bu güzel günü birlikte kutlamak bizim için çok gurur verici. İzmir’de, Konak Belediyesi her zaman sizin kardeşiniz. Her zaman kollarımız açık, kapımız açık, sizi bekliyoruz.”

 “Kültürümüzü burada yaşamaya devam ediyoruz”

Konak Belediyesi Meclis Üyesi Birol Özkardeşler de ailesinin Makedon göçmeni olduğunu dile getirerek, “Ben İzmir’de doğdum, İzmir’de büyüdüm ama örf, adet ve kültürümüzü Makedonya’dan geldiği gibi burada yaşatmaya devam ediyoruz. Şimdi yarın Makedonya’nın bağımsızlığının 35. yılı; İzmir’in araç plakası 35. Bu güzel bir rastlantı oldu. Sizlerle bu akşam burada buluşmaktan biz çok mutluyuz, çok heyecanlıyız” diye konuştu. 

“Kuzey Makedonya ve Türkiye Cumhuriyeti kardeş iki ülke”

Radoviş Belediyesi Başkan Danışmanı Enis Ömer de Makedon heyet adına yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi:

“Bizi bu akşam bir arada topladığınız için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Zaten Kuzey Makedonya ve Türkiye Cumhuriyeti kardeş iki ülke. Bizim Türkiye’de kardeş belediyelerimiz var. Tekirdağ Ergene, Yalova Çınarcık, İzmir Selçuk ve Aliağa kardeş belediyelerimiz. İnşallah sizlerle de bu iş birliğimiz devam eder ve ileride belki de kardeş belediye oluruz. Sayın Başkanımıza şahsım ve ekibim adına çok teşekkür ederim.” 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.