Dolar 40,6470
Euro 47,1602
Altın 4.394,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 29°C
Az Bulutlu
Sinop
29°C
Az Bulutlu
Paz 28°C
Pts 29°C
Sal 29°C
Çar 30°C

Konya Haber: Tarımda Çeşitlilik Artıyor

Konya’dan güncel haber: Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tarımda çeşitliliği artırmak ve üreticilere yeni gelir kaynakları sunmak amacıyla önemli projelere imza atıyor.

Konya Haber: Tarımda Çeşitlilik Artıyor
1 Ağustos 2025 17:55

Konya Haber sitesi hakimiyet.com’un haberine göre; Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tarımda çeşitliliği artırmak ve üreticilere yeni gelir kaynakları sunmak amacıyla önemli projelere imza atıyor. Bu kapsamda Altınekin ilçesinde alternatif ürün olarak ekilen çörek otunda hasat heyecanı yaşandı.

Altınekin’deki çörek otu hasadına İlçe Tarım Müdürü Murat Harmankaya ve teknik ekip yerinde katıldı. Çörek otunun, üreticilere yeni pazar fırsatları sunması ve bölgede yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Öte yandan Karatay ilçesine bağlı Sakyatan Mahallesi’nde yüzde 50 hibeyle ekimi yapılan yağlık ayçiçeği tarlaları da incelendi. İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen ile İl Müdür Yardımcısı Esat Altuntaş, sahada yaptıkları incelemelerde, çiftçilere yönelik desteklerin süreceğini ifade etti.

İl Müdürlüğü’nün 2025 yılı içinde hayata geçirdiği dört farklı proje kapsamında; 40 ton kuru fasulye, 13,36 ton ayçiçeği, 317,5 ton nohut ve 103,9 ton mercimek tohumu üreticilere dağıtıldı. Yetkililer, Konya genelinde tarımsal üretimin çeşitlendirilmesine yönelik destek programlarının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtti.

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.