Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

“Kök Hücre Bağışı Üzerine Farkındalık Eğitimi” Konferansı Gerçekleştirildi

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği Topluma Hizmet Uygulaması dersi kapsamında “Kök Hücre Bağışı Üzerine Farkındalık Eğitimi” konferansı gerçekleştirildi.

“Kök Hücre Bağışı Üzerine Farkındalık Eğitimi” Konferansı Gerçekleştirildi
Aslan Özdemir
19 Haziran 2016 01:50

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Tabak, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vafa Savaşkan, Kızılay Sinop Şube Başkanı Mustafa Korucuoğlu, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Şimşek, Topluma Hizmet Uygulaması dersi Öğretim Görevlisi Tuba Zeynep Akar, Sinop Üniversitesi Akademik ve İdari personeli ile öğrenciler katıldı.

Hayrettin Kaya

Program, Eğitim Fakültesi öğrencilerin kök hüre bağışı hakkında yaptıkları sokak röportajının gösterimiyle başladı. Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Kızılay Gönüllü Kök Hücre Bağışçı Adayı Kazanım Uzmanı Erdal Ayar, dünden bugüne Türkiye’de kök hücre bağışı konusunda yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların geldiği aşamaları anlattı. Yaptığı sunumla kök hücre tedavisinde kullanılan hücrelerin vücuttan hangi yollarla ve ne şekilde elde edildiğini de anlatan Erdal Ayar ülkemizde kurulan kök hücre merkezlerinde bu işlemlerin aksatılmadan gerçekleştirildiğini ifade etti.

Ardından kök hücre bağışı yaparak bir kişiye umut olan Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Resul Tuna, duygu ve düşüncelerini öğrencilerle paylaştı.

Program sonunda Yrd. Doç. Dr. Vafa Savaşkan, Gönüllü Kök Hücre Bağışçı Adayı Kazanım Uzmanı Erdal Ayar’a günün anısına hediye takdiminde bulunurken, Kızılay Sinop Şubesi Yönetimi tarafından projede koordinatörü Öğretim Görevlisi Tuba Zeynep Akar’a ve projede yer alan öğrencilere teşekkür belgesi verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.