Dolar 32,5324
Euro 34,8843
Altın 2.439,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Kodlama hakkında yeni ders programı

Kodlama hakkında gelecek olan yeni ders programı bir kez daha şaşırttı.

Kodlama hakkında yeni ders programı
18 Ocak 2016 23:25

Kodlama hakkında gelecek olan yeni ders programı bir kez daha şaşırttı.

Geçen yaz konuşulan bilgisayar yazılım programının ilk adımı olan kodlama dersinin müfredata eklenmesi konusu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yaptığı açıklamalarla yeniden gündeme geldi. Sanayi Bakanlığı’nın Twitter hesabından Bakan Işık’ın, “Milli Eğitim Bakanlığımızla yapacağımız çalışma ile kodlama dersini ortaokulve liselerde müfredata alacağız” açıklamasına yer verildi.

Açıklamanın ardından konu Twitter’da konuşulmaya başlandı. Henüz kodlama dersi ile ilgili çalışmaların ne durumda olduğu bilinmiyor. Ancak, geçen yaz yapılan açıklamalara göre Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kodlama dersini yüz yüze konuşmuş, Bakan Avcı konuyu olumlu karşılamıştı. Kodlama dersinin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini belirten Işık daha önce yaptığı açıklamalarda, “Yurtdışı seyahatlerde dünya örneklerine baktık. MEB’e, müfredata girmesi yönündeki talebimizi resmen ilettik. İlk ve orta okullarda seçmeli olması, altyapının hazırlanması ve liselerde zorunlu tutulmasını istiyoruz” demişti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan konuyla ilgili Hürriyet’e yapılan açıklamada da MEB’e şu önerilerin iletildiği belirtilmişti:
“Müfredatta bulunan bilişim teknolojileri dersinin içeriği güncellenip, kodlama kısmı da ona dahil edilebilir ya da ‘kodlama’ diye ayrı bir ders konulabilir. TÜBİTAK ile çalışılarak müfredat hazırlanabilir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri, “Bizim süreçteki rolümüz tamamlandı. Dersin nasıl ve kimler tarafından verileceği konusunda TÜBİTAK ile ortak çalışılabilir, öğretmenlere eğitim verilebilir. MEB dersin içeriğini, müfredatını hazırlayacak. Hangi hocalar dersi verecek, formasyonlarına ilişkin eğitimler mi verilecek; bu bizim dışımızda” demişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.