Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Kitap ve CD’lerine el koyuldu!

Fethullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen’e ait olan 430 kitap ve 12 CD’ye el konuldu. Daha önce kitaplara satış yasağı kararı verilmişti.

Kitap ve CD’lerine el koyuldu!
1 Ağustos 2016 17:50

Bakırköy 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 28 Temmuz 2016 tarihli soruşturma kararı ve Bakırköy 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 29 Temmuz 2016 tarihli kararı ile FETÖ/PDY lideri Fethullah Gülen’in halk üzerinde sempati toplamak, örgüte eleman kazandırmak amacıyla yazdığı düşünülen kitaplar ile elektronik ortamda kayıtlı materyaller ile CD/DVD’lere el konulması basım, dağıtım ve satış yasağı kararı verilmişti.

ADLİ İŞLEMLER BAŞLATILDI

Bu kapsamda çalışmalarını yürüten Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 29-30-31 Temmuz tarihlerinde 40 iş yerini denetledi. Yapılan denetim ve kontrollerde 2 kitabevinde, yazarının Fethullah Gülen’in olduğu 43 adet hiç kullanılmamış, 370 adet de ikinci el kitap bulundu. Yine bu kitabevlerinde Gülen’in vaazlarının olduğu 12 adet CD ve yasak kapsamına alınmayan fakat FETÖ/PDY lideri Fethullah Gülen ile ilgili olduğu anlaşılan 17 adet kitap da ele geçirildi.

Toplamda 430 adet kitap ve 12 adet CD’ye el konulurken, durumla alakalı adli işlem başlatıldığı bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.