Dolar 34,8663
Euro 36,5971
Altın 3.046,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 10°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
10°C
Hafif Yağmurlu
Per 9°C
Cum 7°C
Cts 11°C
Paz 10°C

Kısırlık erkek adamı bozar!

Kısırlık erkekliği resmen elden almış yani almış yapacak bişey yok yok.

Kısırlık erkek adamı bozar!
17 Ocak 2016 22:26

Kısırlık erkekliği resmen elden almış yani almış yapacak bişey yok yok.

ahçeci Sağlık Grubu Doktorlarından Yrd. Doç. Dr. Tansel Kaplancan, çocuk sahibi olmaya engel kısırlık nedenleri arasında en sık görülenin “erkeklerden kaynaklı” kısırlık çeşitleri olduğunu söyledi.

”İlaç tedavisi ile başarı sağlanabilir”

Yrd. Doç. Dr. Tansel Kaplancan, kısırlık hakkında şu bilgileri verdi: “Daha az oranlarda sperm yapımından sorumlu olan hormonlardaki bozukluklar (düşüklükler) ve genetik yapı ile ilgili problemler tespit edilmektedir. Genetik yapı bozukluklarından `Klinefelter Sendromu´ adı en sık görülen kromozom bozukluğudur. Kısırlık problemi olan erkeklerin yalnızca bir kısmını oluşturan ve `Hipogonadism´ olarak adlandırılan beyinden salgılanan sperm yapımından ve testosteron hormonu yapımını sağlayan hormonların eksik olduğu hasta grubunda, ilaç tedavisi ile sperm çıkışını sağlanabilir. Bu erkeklerde yine `Azoospermi´ olarak adlandırılan sperm çıkışının hiç olmaması durumu söz konusudur. Erkek kısırlıklarının en zoru azoospermi durumudur. Sperm çıkışının olmaması doğuştan veya sonradan gelişmişte olabilir. Bu erkeklerde ilaçla tedavi edilebilen ve yüz güldürücü sonuçlar alınan, tek erkek infertilite (kısırlığı) durumudur. Ancak erkeklerin bu mutlu sona ulaşabilmeleri için en az 1 yıl süre ile düzenli olarak ilaç kullanmaları ve takip edilmeleri gerekir” dedi.

”Bu yöntem %50 başarı sağlıyor”

Hiç spermi olmayan önemli sayıda hasta bulunduğunu belirten Kaplancan, “İlk kez ABD´de 1999 yılında uygulanmaya başlayan Mikro TESE operasyonu; sperm üretim bozukluğu olan ve ilaçla tedavi edilemeyen erkeklerin bugün için çocuk sahibi olmalarında tek çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü bu yolla testis dokularından elde edilebilen spermler mikroenjeksiyon yoluyla eşlerinin yumurtalarına aktarılarak başarılı bir şekilde embriyo gelişimi ve gebelik sağlanabiliyor. Başarı oranına genel olarak bakıldığında sperm bulma başarısı yüzde 50 civarındadır. Ancak örneğin, inmemiş testisi olan erkeklerde buluğ çağından önce testis indirme operasyonu geçirmiş olanlarda ve testis boyutları iyi düzeylerde ise yüzde 65-70 oranlarında sperm bulma şansı vardır. Geçmişte hiç şans tanınmayan, kromozom yapı bozukluğu olan erkeklerde bile bu yeni teknikle sperm elde etme oranı ortalamalara yükseldi. Uzmanlar tarafından yapılan `Klinefelter Sendromu´olarak adlandırılan ve doğuştan kromozom yapı bozukluğu olan erkeklerde yapılan araştırmalarda; sperm bulma olasılığının yaşla ilgili olduğunu tespit etti” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.