Dolar 32,5885
Euro 34,7950
Altın 2.509,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Kışın Az Kilo Almamızın 5 Temel Sebebi!

Kış ayları içerisinde kilo almama durumunun en önemli sebebi, soğuk havaların olması ile birlikte vücut kısmında ısının korunabilmesi adına yemek tüketimi ihtiyacımızın..

Kışın Az Kilo Almamızın 5 Temel Sebebi!
31 Ocak 2016 15:55

Vücut ısısının korumaya çalışması görüntülenme: Kış ayları içerisinde kilo almama durumunun en önemli sebebi, soğuk havaların olması ile birlikte vücut kısmında ısının korunabilmesi adına yemek tüketimi ihtiyacımızın artmasıdır. Biz üşüdüğümüz zaman enerjiye olan gereksinimimiz artış göstermektedir, vücudumuz da artış göstermekte olan enerji ihtiyacını besinlerden karşılamaya çalışmaktadır. Bunun sonucu içerisinde beyin “acıktım” sinyali vermektedir. Fazla yemek tüketmenin önüne geçmek adına her acıktığınız zaman su tüketimi yapabilirsiniz.

D vitamini eksikliği: Kış ayları içerisinde yoksul kalmış olduğumuz güneş ışığından dolayı karşılayamamış olduğumuz D vitamini eksikliği kilo almamızda büyük tetiklilik yaratmaktadır. Normal koşullar içerisinde insan vücudunda bulunmakta olan D vitamininin % 90-95’i güneş ışınlarının etkisi ile deride sentez edilmektedir. Son kış günleri içerisinde 25 dakika, sıcak yaz günleri içerisinde 15-20 dakika, güneş kremi sürmeden güneşe maruz kalmamız gerekli olan durumlardan birisidir.

Mutsuzluk hali: Kış mevsiminde güneş ışınlarının azalması bizi mutsuzluğa itiyor, özellikle genetik yatkınlığı olan kişilerde depresyonu tetikleyebiliyor. Biz de kendimizi daha iyi hissedebilmenin çözümünü genellikle tatlı ve hamurlu gıdalarda buluyoruz, özellikle de akşam saatlerinde.

Gece atıştırmaları: Akşam saatleri sırasında fazla tüketilen gıda, kan şekerinin düşmesine, bunun sonucu içerisinde de gece acıkma durumuna yol açabildiği görülmektedir. Gece açlığınızı bastırmak amacı içerisinde yağlı ve kalorili besinler yerine 1 avuç sade beyaz veya sarı leblebiyi  tüketilmesi daha uygun olacaktır.

Hareketin azalması: Soğuk havalar egzersiz yapma istek durumumuzun sıcak ortamlar içerisinde zaman geçirme ve atıştırmaya gereksinimine dönüştürmesi önemli bir sorun olmaktadır. Hareketsizlik sebebi ile harcamış olduğumuzdan daha fazla enerji alımı nedeni ile kilo artışı sağlanmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.