Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Kimsesiz Şoför Kaza Yaptığı Yere Gömüldü

Kimsesiz şoförün cenazesi, kaza yaptığı yere gömüldü.

Kimsesiz Şoför Kaza Yaptığı Yere Gömüldü
20 Mart 2013 17:38

Dikmen'de yaklaşık 50 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden bir kişinin cenazesi, trafik kazalarına dikkat çekmek için öldüğü yere gömüldü.

Samsun'un Alaçam İlçesi'ne bağlı Sakar İnek Köyü'nde bir ağanın yanında çalıştığı öğrenilen ve soyadı bilinmeyen Veli adlı kişi, bundan 50 yıl önce iş için Sinop'a giderken Kanlıçay Köyü yakınlarında kullandığı traktörün devrilmesi sonucu hayatını kaybetti. Kazada ölen Veli adlı kişinin cenazesini almaya kimse gelmeyince, köy sakinleri trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla cenazeyi kaza yaptığı yerin yol kenarına gömdü.

Merhumun cenazesini 50 yıl önce kendisinin defnettiğini söyleyen Kanlıçay Köyü sakinlerinden 82 yaşındaki Abdullah Sepetçi, "Yaklaşık 50 yıl önce Ramazan ayında soğuk bir kış gecesiydi. Veli ismindeki vatandaş burada traktörün altında kalmıştı. Biz baktığımızda vatandaş ölmüştü. Gerze'den doktor geldi, savcı geldi, 'Mevtanın akrabaları belki gelir. Siz bunu öğlen sonu defnedin' dediler. O zaman cenazeyi defnetmeye kimse gelmedi. Biz de sürücülerin daha dikkatli olmalarını sağlamak ve onları bir az olsun uyarabilmek için cenazeyi yolun kenarına gömdük" diye konuştu. Köylüler geçtiğimiz yıllarda da mezarın mermer düzenlemesini yaptırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.