3 Ağustos 2026, 11:20:04
Dolar 47,5384
Euro 54,8269
Altın 6.206,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 28°C
Az Bulutlu
Sinop
28°C
Az Bulutlu
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Keçiören, Alpagut Türkiye Şampiyonası’na Ev Sahipliği Yaptı

Keçiören, Alpagut Türkiye Şampiyonası’na Ev Sahipliği Yaptı
3 Ağustos 2026 10:23

Keçiören, Türk ata sporu Alpagut’un en önemli organizasyonlarından biri olan Alpagut Türk Ata Sporu Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı.

Keçiören, Türk ata sporu Alpagut’un en önemli organizasyonlarından biri olan Alpagut Türk Ata Sporu Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Keçiören Spor Festivali kapsamında gerçekleştirilen Alpagut Türk Ata Sporu Türkiye Şampiyonası, Taha Akgül Spor Salonu’nda büyük bir katılımla düzenlendi. Keçiören Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen şampiyonaya Türkiye’nin 14 ilinden gelen 39 kulüpten 601 sporcu katılırken, organizasyonda 71 antrenör ve 41 hakem görev aldı.

Organizasyon 4 gün sürdü

Dünya Alpagut Federasyonu ile Türkiye Alpagut Temsilciliği iş birliğinde, Keçiören Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen şampiyona, sporcuların ve sporseverlerin yoğun ilgisiyle başladı. 4 gün süren organizasyon Anıtkabir’e düzenlenen kortej yürüyüşüyle başlarken, açılış seremonisinin ardından farklı kategorilerde müsabakalar gerçekleştirildi. Sporcular, dereceye girebilmek için dört gün boyunca kıyasıya mücadele etti. Şampiyonanın son gününde düzenlenen törenle kupa ve madalyalar sahiplerini buldu.

Türk ata sporlarının yaşatılmasına katkı sunuldu

Türkiye Alpagut Federasyonu Başkanı Metin Karadeniz, federasyon yetkilileri, birçok spor federasyonu temsilcisi ile Keçiören Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleşen şampiyona, Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcuları aynı çatı altında buluşturarak hem sportif rekabete hem de Türk ata sporlarının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sundu.

Şampiyonanın sonunda federasyon yetkilileri, antrenörler ve sporcular Türk ata sporu Alpagut’u destekleyen Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’a teşekkür ettiler.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.