14 Eylül 2026, 13:59:43
Dolar 48,6226
Euro 56,1460
Altın 6.710,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
23°C
Hafif Yağmurlu
Sal 21°C
Çar 21°C
Per 21°C
Cum 22°C

KEÇ-TİM’den Nefes Kesen Tatbikat

KEÇ-TİM’den Nefes Kesen Tatbikat
14 Eylül 2026 13:13

Keçiören Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 31 kişilik KEÇ-TİM Arama ve Kurtarma Ekibi, AFAD Deprem ve Simülasyon Merkezi’nde nefes kesen bir tatbikata imza attı.

Keçiören Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 31 kişilik KEÇ-TİM Arama ve Kurtarma Ekibi, AFAD Deprem ve Simülasyon Merkezi’nde nefes kesen bir tatbikata imza attı. Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’ın göreve gelmesiyle oluşturulan KEÇ-TİM, iki yılı aşkın süren teorik ve uygulamalı eğitimleri başarıyla tamamlayarak Ankara’da AFAD Kentsel Arama ve Kurtarma Akreditasyon Belgesi alan ilk belediye olarak önemli bir başarı elde etti.

KEÇ-TİM’in afetlere karşı müdahale gücü pekiştirildi

Akreditasyon sürecinin tüm aşamalarını başarıyla tamamlayarak AFAD Kentsel Arama ve Kurtarma Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanan KEÇ-TİM Arama ve Kurtarma Ekibi, afetlere hazırlık ve acil durumlara müdahale kapasitesini güçlendirmek amacıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Simülasyon Merkezi’nde Deprem ve Acil Durum Farkındalık Tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat kapsamında, personelin afet anındaki görev ve sorumluluklarına ilişkin farkındalığının artırılması ile olası afet ve acil durumlara yönelik müdahale yetkinliklerinin geliştirilmesi hedeflendi.

Müdahale senaryoları uygulamalı olarak canlandırıldı

Deprem anının canlandırıldığı tatbikatta, senaryo kapsamında arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesine sevk edilmesi, yıkılan binaların enkazlarında yürütülen arama kurtarma çalışmalarının koordinasyonu, enkaz altından çıkarılan yaralıların tahliyesi ve ilk yardım ekiplerince ambulansa sevk edilerek gerekli ilk müdahalelerinin yapılması uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Tatbikat kapsamında 31 kişilik KEÇ-TİM Arama ve Kurtarma Ekibi tarafından yaralı kurtarma, yangına müdahale ve doğalgaz kaynaklı olası risklere müdahale senaryoları uygulamalı olarak canlandırıldı. Mahsur kalan vatandaşların kurtarılarak güvenli şekilde tahliye edildiği tatbikatta, ekiplerin afet anında hızlı ve koordineli müdahale etme yetenekleri geliştirildi.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.