Dolar 32,5724
Euro 34,9700
Altın 2.445,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Kavurucu sıcaklar e-ticarete yarıyor

Sıcaklıkların 35 dereceyi aştığı günlerde, özellikle de sıcaklığın en fazla hissedildiği 12.00 – 16.00 saatleri arasında e-ticaret yüzde 100’ün üzerinde artıyor.

Kavurucu sıcaklar e-ticarete yarıyor
2 Ağustos 2016 11:36

Sıcaklık 40 dereceyi bulduğu saatlerde ise online alışverişteki artış yüzde 120’ye ulaşıyor

Avantajix.com kurucu ortağı Güçlü Kayral: “İnsanlar aşırı sıcaklarda evlerinden veya ofislerinden çıkmamaya özen gösteriyorlar; temel ihtiyaçları dâhil alışverişlerinin çoğunu e-ticaret üzerinden yapıyorlar.

Türkiye’nin alışveriş yapan herkese para dağıtan ilk cashback sitesi Avantajix.com’un verilerine göre, sıcaklığın 35 dereceyi aştığı kavurucu sıcaklıklarda e-ticaret sitelerinden yapılan alışveriş iki kat artıyor.

300’ü aşkın yerli ve yabancı saygın online alışveriş sitesini tek çatı altında toplayarak, yaklaşık 10 milyon ürüne cazip şartlarda erişim imkanı sağlayan Avantajix.com; İstanbul, Ankara ve İzmir’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olduğu 4-8 Temmuz 2016 tarihleri ile mevsim normallerinin çok üzerinde seyrettiği 11-15 Temmuz 2016 tarihlerindeki e-ticaret verilerini karşılaştırdı.

Hava sıcaklığının zirve yaptığı 12.00 – 16.00 saatleri baz alınarak yapılan kıyaslamada, sıcaklığın 35-40 derece arasında olduğu 11-15 Temmuz’da  yapılan dijital alışverişin, sıcaklığın 28-30 derece civarında seyrettiği 4-8 Temmuz’a göre yüzde 100’ün üzerinde arttığı saptandı. Sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu saatlerde ise online alışverişteki artış yüzde 120’ye ulaşıyor.

Avantajix.com üzerinden satın alınan ürünlerle ilgili veriler gizli tutulsa da kavurucu sıcakların etkili olduğu 11-15 Temmuz tarihlerinde 12.00 – 16.00 saatleri arasında en çok işlem yaklaşık yüzde 36 ile fırsat sitelerinde yapıldı. Fırsat sitelerini, yüzde 21 ile kozmetik ürün satan siteler takip ederken, üçüncü sırada  yüzde 17 ile elektronik  ve küçük ev eşyası satan siteler yer aldı. Marketlerin online sitelerinden yapılan alışverişler de yüzde 12’yi buldu. Kalan yüzde 14’lük kısmı ise tatil ve uçak rezervasyonu, dekorasyon, bahçe ürünleri, mobilya ve diğer olarak adlandırılan sitelerden yapılan alışverişler oluşturdu.

Avantajix.com’un kurucu ortaklarından Güçlü Kayral, araştırmayı birer hatalık dilimler halinde yapmayı planladıklarını, ancak hain darbe girişiminden sonraki Cumartesi ve Pazar günündeki verilerin sağlıklı olmaması nedeniyle hafta içi günlerle sınırladıklarını bildirdi.

Yaptıkları araştırmada, sıcaklıklar ile online alışveriş arasındaki ilişkinin ortaya konulduğunu anlatan Kayral, “Kavurucu sıcaklar ve iklim değişikliği hayatımızda birçok şeyi değiştiriyor. İnsanlar, teknolojinin ve internetin yaygınlaşması ile birlikte, aşırı sıcaklarda evlerinden veya ofislerinden çıkmamaya özen gösteriyorlar. Doğal olarak da, temel ihtiyaçları dâhil alışverişlerinin çoğunu e-ticaret üzerinden yapıyorlar” dedi.

Kayral, Avantajix gibi cachback sitelerinin avantajlarını da şöyle anlattı:

“Avantajix internetten para dağıtıyor. Konsept oldukça orijinal ve Türkiye’de bir ilk. 300’ü aşkın seçkin online alışveriş mağazasını tek çatı altında topladık. Biz bu online mağazalara müşteri gönderiyoruz. Müşteri bu mağazalardan alışveriş yaparsa, mağazadan komisyon alıyoruz. Bu komisyonu müşteriye veriyoruz. Böylelikle sadece bir fazla “tık” ile müşteri hiç hesapta olmayan para kazanmış oluyor.

Bir örnek vermek gerekirse annenize özel bir günde hediye alacaksınız. Online alışveriş yapacağınız siteye girdiniz, 200 TL olan bir ürün yüzde 50 indirimle100 liraya satılıyor. Siz de bu ürünü aldınız. Cebinizden ne kadar para çıktı? 100 TL.

Alışverişinizi direkt mağazanın internet sitesine girmek yerine, önce Avantajix’e girip, oradan bizim yönlendiremizle aynı siteye gitmeniz halinde ise yine o ürünü indirimli olarak 100 TL’ye alıyorsunuz. Üstüne mağazanın bize vereceği diyelim yüzde 15 komisyonu nakit olarak kazanıyorsunuz. Yani hediye için cebinizden çıkan para 85 TL’ye düşüyor.

Bu bir kazan-kazan sistemi. Hem mağaza kazanıyor, çünkü yeni müşteriler ve satış elde ediyor. Hem de müşteri kazanıyor çünkü havadan gelen bir para bu; eğer Avantajix olmasa bu parayı alamayacaktı; alışveriş böyle ucuzlamayacaktı.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.